Søk etter

    wsm_SearchResults

    Lukk

    Støtter tenner, knokler, muskler og immunsystemet

    Kategori: kosttilskudd

    • Små perler med 20 µg vitamin D (vitamin D3)
    • Oppløst i kaldpresset olivenolje som sikrer god absorpsjon da vitamin D er et fettløselig vitamin
    • Vitamin D er viktig for opptaket av kalsium
    • Vitamin D spiller en rolle i celledelingsprosessen
    • Fremstilt under farmasøytisk kontroll
    Les merShow less

    D-Pearls 20 µg

    Pharma Nord

    Innhold pr. døgndose 1 kapsel   % av referanseverdi   4 kapsler % av referanseinntak
    Vitamin D3 20 µg   400 %   80 µg 1600 %

    Produktfakta

    Anbefalt døgndose:
    Unge 11-17 år: 1-2 kapsler daglig.
    Voksne 18 år og over: 1-4 kapsler daglig.
    Kapselen svelges hel eller bites over.
    Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

    Skal ikke brukes av barn under 11 år.

    Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.

    Nettovekt: 120 kapsler = 22,2 g

    Ingredienser:
    Olivenolje,
    gelatin (storfe),
    fuktighetsbevarer (glyserol),
    vitamin D3 (kolekalsiferol).

    Oppbevaring:
    Oppbevares utilgjengelig for barn.
    Oppbevares i romtemperatur,
    beskyttet mot direkte sollys.

    Hva er D-Pearls?

    D-Pearls er små myke gelatinkapsler med 20 mikrogram vitamin D (vitamin D3) i hver kapsel. Vitamin D er oppløst i kaldpresset olivenolje for å forbedre opptaket. De små kapslene er lette å svelge, men de kan også tygges. Forskning har vist at vitamin D i  D-Pearls har høy absorpsjon i kroppen.

    Hva er D-vitamin?

    Vitamin D er som andre vitaminer, livsviktig. Det er flere typer vitamin D. De to viktigste formene er D2 (ergokalsiferol) og D3 (kolekalsiferol). Det er vitamin D3 som dannes i huden ut fra kolesterol når vi får tilstrekkelig med sollys eller tilsvarende UV-stråling. Vitamin D fra sollys er en effektiv kilde til D vitamin, men det dannes kun når solen når høyt nok opp på himmelen. Norge ligger så høyt mot nord at vi kun kan få D vitamin fra solen i sommerhalvåret.

    Vitamin D2 får vi kun fra kosten. Det dannes av noe sopp og planter når de bestråles med ultrafiolett lys. Både vitamin D2 og D3 krever en etterfølgende aktivering i leveren og nyrene for å bli biologisk aktive. Tidligere mente man at vitamin D2 og D3 var like effektive i kroppen, men alt etter målemetode, er vitamin D3 56-87 % mer effektiv enn vitamin D2 til å heve blodets nivå av D vitamin og mer enn tre ganger så effektiv som D2 til å deponeres i fettvev*

    *Heaney RP, et al.Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.

    Jente med solhatt på sommerenD vitamin har flere viktige funksjoner i kroppen som blant annet:

    • Spiller en rolle ved celledeling
    • Bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner
    • Bidrar til normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor
    • Medvirker til et normalt immunforsvar og en normal funksjon av muskler

     

    Gode kilder til vitamin D
     

    D vitamin finnes stort sett ikke i vegetabilske matvarer. Det er lavt i meieriprodukter, men relativt høyt i visse animalske matvarer. Noen av de beste kildene til vitamin D er:

    • Fet fisk (laks, ørret, makrell og sild)
    • Beriket margarin, smør og i enkelte typer lettmelk
    • Andre kilder er torskelever og eggeplomme

    Behov for vitamin D

    Norske helsemyndigheter anbefaler et daglig D-vitamintilskudd til:


    Smilende eldre mann i solen

    • Spedbarn fra 4 ukers alder (i form av D-dråper)
    • Gravide
    • Barn og voksne med mørk hudfarge
    • Barn og voksne som bærer en tildekkende påkledning om sommeren
    • Personer som ikke kommer utendørs til daglig eller som unngår sollys
    • Pleiehjemsbeboere
    • Personer over 70 år
       

    Veganere og vegetarianere anbefales å følge de offisielle solråd og eventuelt supplere med D- vitamintilskudd om vinteren.

    Blodets innhold av D-vitamin kan bestemmes i en blodprøve i enheten 25-hydroxyvitamin D (25-(OH)D) og måles i nmol/l.

    D-vitaminstatus graderes på følgende måte:
     

    • < 12 nmol/l: Alvorlig mangel
    • 12-25 nmol/l: Mangel
    • 25-50 nmol/l: Utilstrekkelig
    • > 50 nmol/l: Tilstrekkelig
    • 75-150 nmol/l: Optimalt nivå hos personer med beinskjørhet og nyrepasienter
    • > ca. 200 nmol/l: Risiko for forgiftning

    > = større enn
    < = mindre enn

    I følge mattilsynet er det ingen rutinemessig grunn til å få undersøkt sitt D-vitamininnhold i blodet, men følgende personer bør allikevel få undersøkt deres D-vitaminstatus:

    Personer med kliniske symptomer eller hvor livsstilen gir en mistanke om mangel. Dvs. at de oppholder seg innendørs, har heldekkende klær og ikke får sollys på huden.

    Helsepåstander

    EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak vitamin D, og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:

    • Bidrar til et normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor
    • Bidrar til et normalt kalsiuminnhold i blodet
    • Bidrar til vedlikehold av normale knokler
    • Bidrar til vedlikehold av en normal muskelfunksjon
    • Bidrar til vedlikehold av normale tenner
    • Bidrar til et normalt fungerende immunsystem
    • Spiller en rolle i celledelingsprosessen

    Relaterte produkter

     

     

     

     

     

     

     

     

    trustpilot