Norway | Select other Country

Fraktfri levering

Støtter tenner, knokler, muskler og immunsystemet

Kategori: kosttilskudd

  • Små perler med 20 µg vitamin D3
  • Oppløst i kaldpresset olivenolje som sikrer god absorpsjon da D-vitamin er et fettløselig vitamin
  • D-vitamin er viktig for opptaket av kalsium
  • Understøtter normal celledeling
  • Gelatinen er halal- og koshersertifisert
  • Fremstilt under farmasøytisk kontroll

D-Pearls 20 µg

Pharma Nord

120 stk.

150  Poeng

Se relaterte kategorier

[Barn & graviditet |, Ben & Ledd |, Hjerne & minne|, Immunsystem & antioksidant |, Muskler & trening|, Tenner & tannkjøtt|, Vitamin|]
Skriv ut
Innhold pr. døgndose (1 kapsel)     % av referanseverdi
Vitamin D3 20 µg   400 %

Produktfakta

Anbefalt døgndose
1 kapsel daglig.
Kapselen svelges hel eller bites over.
Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

Bør kun etter avtale med lege eller annet
helsepersonel anvendes av gravide eller barn under 11 år.

Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.

Nettovekt: 120 kapsler = 22,2 g

Ingredienser
Olivenolje,
bovin gelatin,
Fuktighetsbevarende middel (glyserol),
vitamin D3 (kolekalsiferol).

Produsert etter GMP-standard.

Oppbevaring
Oppbevares utilgjengelig for barn.
Oppbevares i romtemperatur,
beskyttet mot direkte sollys.

Hva er D-Pearls?

D-Pearls er små myke gelatinkapsler med 20 mikrogram vitamin D3 i hver kapsel. D-vitaminet er oppløst i kaldpresset olivenolje for å forbedre opptaket. De små kapslene er lette å svelge, men de kan også tygges. Forskning har vist at D-Pearls har høy absorpsjon i kroppen.

Hva er D-vitamin?

D-vitamin er som andre vitaminer, livsviktig. Det er flere typer D-vitamin. De to viktigste formene er D2 (ergokalsiferol) og D3 (kolekalsiferol). Det er D3 , som dannes i huden ut fra kolesterol når vi får tilstrekkelig med sollys eller tilsvarende UV-stråling. D-vitamin fra sollys er en effektiv kilde til D-vitamin, men det dannes kun når solen når høyt nok opp på himmelen. Norge ligger så høyt mot nord, at vi kun kan få D-vitamin fra solen i sommerhalvåret.
D2 får vi kun fra kosten. Det dannes av noe sopp og planter, når de bestråles med ultrafiolett lys. Både vitamin D2 og D3 krever en etterfølgende aktivering i leveren og nyrene for å bli biologiske aktive. Tidligere mente man at vitamin D2 og D3 var like effektive i kroppen, men etter målemetoder, er vitamin D3 56-87% mer effektiv enn vitamin D2 til å heve blodets nivå av D-vitamin og mer enn tre ganger så effektivt som D2 til å deponeres i fettvev*

*Heaney RP, et al.Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.

Barn og pleiehjemsbeboere har brukt for mer D-vitamin enn voksne.

D-vitamin har flere viktige funksjoner i kroppen, blant annet:

  • Viktig for normal celledeling
  • En hjelp til vedlikehold av normale knokler og tenner
  • Bidrar til en normal opptakelse og utnyttelse av kalsium og fosfor
  • Medvirker til et normalt immunforsvar og en normal muskelfunksjon

 

Gode D-vitaminkilder
 

D-vitamin finnes stort sett ikke i vegetabilske matvarer, det er lavt i meieriprodukter, men relativt høyt i visse animalske matvarer. Noen av de beste kildene er:

  • Fet fisk (laks, ørret, makrell og sild)
  • Torskelever
  • Eggeplomme
  • Beriket margarin og ekstra lett melk

Behov for vitamin D

Norske helsemyndigheter anbefaler et daglig D-vitamintilskudd til:


  • Spedbarn fra 4 ukers alder (i form av D-dråper)
  • Gravide
  • Barn og voksne med mørk hudfarge
  • Barn og voksne som bærer en tildekkende påkledning om sommeren
  • Personer som ikke kommer utendørs til daglig eller som unngår sollys
  • Pleiehjemsbeboere
  • Personer over 70 år
     

Veganere og vegetarianere anbefales å følge de offisielle solråd og eventuelt supplere med D- vitamintilskudd om vinteren.

Blodets innhold av D-vitamin kan bestemmes i en blodprøve i enheten 25-hydroxyvitamin D (25-(OH)D) og måles i nmol/l.

D-vitaminstatus graderes på følgende måte:
 

  • < 12 nmol/l: Alvorlig mangel
  • 12-25 nmol/l: Mangel
  • 25-50 nmol/l: Utilstrekkelig
  • > 50 nmol/l: Tilstrekkelig
  • 75-150 nmol/l: Optimalt nivå hos personer med beinskjørhet og nyrepasienter
  • > ca. 200 nmol/l: Risiko for forgiftning

> = større enn
< = mindre enn

I følge mattilsynet er det ingen rutinemessig grunn til å få undersøkt sitt D-vitamininnhold i blodet, men følgende personer bør allikevel få undersøkt deres D-vitaminstatus:

Personer med kliniske symptomer eller hvor livsstilen gir en mistanke om mangel. Dvs. at de oppholder seg innendørs, har heldekkende klær og ikke får sollys på huden.

Helsepåstander

Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA) har vurdert dokumentasjonen bak produktets innhold av vitamin D og  godkjent følgende helsepåstander:

  • Bidrar til et normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor
  • Bidrar til et normalt kalsiuminnhold i blodet
  • Bidrar til vedlikehold av normale knokler
  • Bidrar til vedlikehold av en normal muskelfunksjon
  • Bidrar til vedlikehold av normale tenner
  • Bidrar til et normalt fungerende immunsystem
  • Spiller en rolle i celledelingsprosessen

Ytterligere informasjon