Søk etter

    wsm_SearchResults

    Lukk
    Sterk og naturlig vitamin E av farmasøytisk kvalitet

    Sterk og naturlig vitamin E av farmasøytisk kvalitet

    Kategori: kosttilskudd

    • Bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress
    • E-vitamin i form av d-alfa-tokoferol
    • Hver soft-gel kapsel inneholder 240 mg (358 IE) E-vitamin
    • Fremstilt under farmasøytisk kontroll i Danmark
    • GMO-fri
    Les merShow less

    Bio-Vitamin-E-240mg

    Pharma Nord

    Innhold per døgndose 1 tablett     % av referanseinntak
    E-vitamin (d-alfa-tokoferol) 240 mg 2 000 %

    Produktfakta

    Anbefalt døgndose:

    1 kapsel daglig for voksne over 18 år.

    Anbefalt daglig dose må ikke overskrides.

    Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost.

    Nettovekt: 60 kapsler = 43 gram

    Ingredienser:
    Vitamin E (d-alfa-tokoferol).
    Soyaolje*.
    Gelatin: (storfe)
    Fuktighetsbevarer: glyserol

    * Inneholder ikke østrogene stoffer.

    Oppbevaring:
    Oppbevares utilgjengelig for barn. 
    Oppbevares i romtemperatur, 
    beskyttet mot direkte sollys. 

    Hva er Bio-Vitamin-E fra Pharma Nord?

    Vitamin E fra Pharma Nord er klare, myke gelatinkapsler med renset soyaolje og naturlig d-a-tokoferol i en mengde som tilsvarer 240 mg (358 internasjonale enheter (IE)) vitamin E. Oljen er en renset blanding av soyaoljer som er helt fri for proteiner og herunder østrogene stoffer som gjør at den ikke behøver merkes som et allergen.

    Vitamin E er fettløselig og bør tas på samme måte som andre fettløselige vitaminer sammen med et måltid.
    Vitamin E fra Pharma Nord kan anvendes av gravide og ammende.

    Hva er vitamin E?

    Vitamin E er et naturlig, fettløselig vitamin av vegetabilsk opprinnelse. Vitamin E består av åtte ulike tokoferoler (α-, β-, γ- og δ- tokoferoler og α-, β-, γ-og δ- tokotrienoler). I kostholdet er det overvekt av vitamin E i fett og her representerer alfa- og beta-tokoferol den største delen av E-vitamin typene. Alfatokoferol er den mest effektive formen for vitamin E og utgjør 90 prosent av vitamin E aktiviteten hos oss mennesker. Alfatokoferol er den eneste formen med et spesifikt transportprotein i kroppen. 

    I vitaminpiller finnes vitamin E ofte som enten dl-alfa-tokoferol eller d-alfa-tokoferol, hvor sistnevnte er den naturidentiske formen. 

    Milligram og internasjonale enheter
    E-vitamin måles både i milligram (mg) og i internasjonale enheter (IE)
    1 mg D-alfa-tokoferol =1,49 IE

    Opptak og virkning av E-vitamin
    Vitamin E tas opp i tynntarmen sammen med fett. Opptaket er ikke fullstendig. Ved inntak av store doser avtar opptaket. Personer med nedsatt opptak av fett har også nedsatt opptak av vitamin E fra tarmen. Ved inntak av ulike former for vitamin E sorterer leveren de ulike formene og sender alfa-tokoferol tilbake i blodet. 

    Vitamin E transporteres rundt i kroppen på samme måte som fett, hvor det er bundet til lipoproteiner og på denne måten fordeles til de fleste vev i kroppen. E-vitaminets fysiologiske virkning antas å skyldes dens virkning som antioksidant og derfor bidrar vitamin E til å beskytte kroppens celler mot oksidativt stress. Oksidativt stress er en ubalanse hvor det er for mange frie oksygenradikaler i forhold til antioksidanter i kroppen. Konsekvensen er harskning av umettede fettsyrer. Behovet for vitamin E står i forhold til inntak av flerumettede fettsyrer.

    Utskillelse av vitamin E
    E-vitamin skilles sannsynligvis ut gjennom gallen og heretter videre med avføringen. Vitamin E kan passere over i morsmelken men har vanskeligheter med å passere over i morkaken.
    Hvor finnes vitamin E?

    E-vitamin finnes overveiende i vegetabilske matvarer. Lever inneholder også en del vitamin E. Andre naturlige kilder til vitamin E finnes i matvarer som:

    •    Fettstoffer
    •    Kornprodukter
    •    Nøtter
    •    Egg 
    •    Ost 
    •    Fet fisk 
    •    Melk

    E-vitamin i matvarer mister effekten, når de fryses.
    Vitamin E i innholdet i mat uttrykkes som α-tokoferolekvivalenter (α-TE), og 1α-TE er definert som 1 mg d-α-tokoferol. 

    Forsiktighet ved inntak av vitamin E
    Bio-vitamin E burde ikke tas ved tilstander som ligner på vitamin K-mangel. Produktet bør heller ikke tas hvis man har peanøttallergi, soyaallergi, eller allergi mot de aktive ingrediensene eller mot et eller flere av ingrediensene. Store doser med vitamin E kan øke blødningstiden og bør derfor ikke inntas 2 uker før eller etter en operasjon.

    Helsepåstander

    EFSA (EUs vitenskapelige komite) har vurdert dokumentasjonen av vitamin E og følgende påstander er godkjent av EU-kommisjonen:

    •     Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativ stress 
    Illustrasjon av pakke og teksten fri frakt
    trustpilot