Norway | Select other Country

Fri Frakt

Støtter tenner, knokler, muskler og immunforsvaret

D-Pearls 80 µg

Kategori: kosttilskudd

  • Små perler med 80 µg vitamin D (vitamin D3)
  • Oppløst i kaldpresset olivenolje som sikrer god absorpsjon da vitamin D er fettløselig
  • Bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner
  • Vitamin D bidrar til et normalt opptak av kalsium fra tarmen
  • Spiller en rolle i celledelingsprosessen
  • Fremstilt under farmasøytisk kontroll

D-Pearls 80 µg

Pharma Nord

80 stk.

NOK 169.00

Se relaterte kategorier

[Barn & graviditet |, Ben & Ledd |, Hjerne & minne|, Immunsystem & antioksidant |, Muskler & trening|, Sterke vitaminer og mineraler |, Tenner & tannkjøtt|, Vitamin|]
Skriv ut
Innhold pr. døgndose  (1 kapsel):     % av referanseverdi
Vitamin D3 80 µg   1600 %

Produktfakta

Anbefalt døgndose
1 kapsel daglig.
Kapselen svelges hel eller bites over.
Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

Skal ikke brukes av barn og unge under 18 år.

Oppbevaring
Oppbevares utilgjengelig for barn.
Oppbevares i romtemperatur,
beskyttet mot direkte sollys.

Nettovekt: 80 kapsler = 14,8 g

Ingredienser
Olivenolje,
gelatin (storfe),
Fuktighetsbevarer (glyserol),
vitamin D3 (kolekalsiferol),
fettredusert kakaopulver.

Produsert under farmasøytisk kontroll.

Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.

Hva er D-Pearls?

D-Pearls er små myke gelatinkapsler med 80 mikrogram vitamin D (vitamin D3) i hver kapsel. Vitamin D er oppløst i kaldpresset olivenolje for å økt opptak. De små kapslene er lette å svelge men kan også tygges. Forskning har vist at D-Pearls har høy absorpsjon i kroppen.

Hva er D-vitamin?

Vitamin D er et fettløselig vitamin. Det innebærer at vitaminet har bruk for noe fett for å bli tatt opp i tarmen. Vitamin D er som andre vitaminer essensielt. Det finnes flere typer vitamin D, men de to viktigste formene er vitamin D2 (ergokalsiferol) og vitamin D3 (kolekalsiferol). Det er vitamin D3 som dannes i huden ut fra kolesterol når vi får tilstrekkelig med sollys eller tilsvarende UV-stråling. Vitamin D fra sollys er en effektiv kilde til vitamin D, men det dannes kun når solen står høyt nok opp på himmelen. Norge ligger så høyt mot nord at vi kun får D vitamin fra solen i sommerhalvåret.

Vitamin D2 fås kun fra kosten og dannes av noe sopp og planter når de bestråles med ultrafiolett lys. Både vitamin D2 og D3 krever en etterfølgende aktivering i leveren og nyrene for å bli biologisk aktive. Tidligere mente man at vitamin D2 og D3 var like effektive i kroppen, men alt etter målemetode er vitamin D3 56-87 % mer effektiv enn vitamin D2 til å heve blodets nivå av vitamin D og mer enn tre ganger så effektiv som vitamin D2 til å deponeres i fettvev*.

*Heaney RP, et al.Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.

Vitamin D har flere viktige funksjoner i kroppen, blant annet:

  • Viktig for normal celledeling
  • Bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner
  • Bidrar til et normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor
  • Bidrar til et normalt fungerende immunforsvar og normal funksjon av muskler.


Gode kilder til vitamin D:
 

D vitamin finnes stort sett ikke i vegetabilske matvarer, det er lavt i meieriprodukter men relativt høyt i visse animalske matvarer. Noen av de beste kildene er:

  • Fet fisk (laks, ørret, makrell og sild)
  • Beriket margarin, smør og enkelte typer lettmelk
  • Finnes også i torskelever og eggeplomme

Behov for D-vitamin

Forskning har vist, at når det gjelder mengden vitamin D i blodet, er et daglig tilskudd av vitamin D mer effektivt enn større ukentlige eller månedlige tilskudd.

Sterke tilskudd av vitamin D kan ifølge Mattilsynet være relevant for:

  • Personer med kliniske symptomer på D vitaminmangel eller hvor livsførselen gir mistanke om mangel
  • Personer som oppholder seg innendørs, har dekkende klær - også om sommeren - og derfor ikke får sollys på huden
  • Personer som unngår sollys
  • Pleiehjemsbeboere - i det gamle menneskers evne til at danne D vitamin i huden samt oppta det fra tarmen er nedsatt
  • Personer over 70 år. Eldre personers hud har en nedsatt evne til å danne D vitamin fra sollys

Veganere og vegeterianere rådes til å holde seg til de offisielle retningslinjer for opphold i solen og eventuelt ta et tilskudd av D vitamin i vinterperioden.
Blodets innhold av D vitamin kan måles med en blodprøve på 25-hydroxyvitamin D (25-(OH)D) og måles i nmol/l.


D vitaminstatus graderes på følgende måte:
 

  • < 12 nmol/l: Alvorlig mangel
  • 12-25 nmol/l: Mangel
  • 25-50 nmol/l: Utilstrekkelig
  • > 50 nmol/l: Tilstrekkelig
  • 75-150 nmol/l: Optimalt nivå hos personer med beinskjørhet og nyrepasienter
  • > ca. 200 nmol/l: Risiko for forgiftning
     

> = større enn
< = mindre enn

I følge mattilsynet er det ingen rutinemessig grunn til å få undersøkt sitt D-vitamininnhold i blodet, men følgende personer bør allikevel få undersøkt deres D-vitaminstatus:
Personer med kliniske symptomer eller hvor livsstilen gir en mistanke om mangel. Dvs. at de oppholder seg innendørs, har heldekkende klær og ikke får sollys på huden.

Helsepåstander

EUs vitenskapelige komite (EFSA) har vurdert dokumentasjonen bak produktets innhold av vitamin D og følgende påstander er godkjent av EU-kommisjonen:

  • Bidrar til et normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor
  • Bidrar til et normalt kalsiuminnhold i blodet
  • Bidrar til vedlikehold av normale knokler
  • Bidrar til vedlikehold av en normal muskelfunksjon
  • Bidrar til vedlikehold av normale tenner
  • Bidrar til et normalt fungerende immunsystem
  • Spiller en rolle i celledelingsprosessen

Relaterte produkter