Fraktfri levering

Støtter tenner, knokler, muskler og immunforsvaret

D-Pearls 80 µg

Kategori: kosttilskudd

  • Små perler med 80 µg D3 vitamin
  • Oppløst i kaldpresset olivenolje som sikrer god absorpsjon da D-vitamin er fettløselig
  • Støtter vedlikehold av normale knokler og tenner
  • Bidrar til et normalt opptak av kalsium
  • Spiller en rolle i celledelingsprosessen
  • Gelatinen er halal- og koshersertifisert
  • Fremstilt under farmasøytisk kontroll

D-Pearls 80 µg

Pharma Nord

80 stk.

NOK165.00

Se relaterte kategorier

[Barn & graviditet |, Ben & Ledd |, Hjerne & minne|, Immunsystem & antioksidant |, Muskler & trening|, Sterke vitaminer og mineraler |, Tenner & tannkjøtt|, Vitamin|]
Skriv ut
Innhold pr. døgndose  (1 kapsel):     % av referanseverdi
Vitamin D3 80 µg   1600 %

Produktfakta

Anbefalt døgndose
1 kapsel daglig.
Kapselen svelges hel eller bites over.
Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

Skal ikke brukes av barn og unge under 18 år.

Oppbevaring
Oppbevares utilgjengelig for barn.
Oppbevares i romtemperatur,
beskyttet mot direkte sollys.

Nettovekt: 80 kapsler = 14,8 g

Ingredienser
Olivenolje,
bovin gelatin,
Fuktighetsbevarende middel (glyserol), vitamin D3 (kolekalsiferol).
karamell (ammoniakkprosess).

Produsert etter GMP-standard.

Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.

Hva er D-Pearls?

D-Pearls er små myke gelatinkapsler med 80 mikrogram vitamin D3 i hver kapsel. D-vitaminet er oppløst i kaldpresset olivenolje for å forbedre opptaket. De små kapslene er lette å svelge, men de kan også tygges. Forskning har vist at D-Pearls har høy absorpsjon i kroppen.

Hva er D-vitamin?

Vitamin D er et fettløselig vitamin. Det innebærer at vitaminet har bruk for noe fettstoff for å bli opptatt i tarmen. D-vitamin er som andre vitaminer essensielt. Det finnes flere typer D-vitamin, men de to viktigste formene er D2 (ergokalsiferol) og D3 (kolekalsiferol). Det er D3 som dannes i huden ut fra kolesterol når vi får tilstrekkelig med sollys eller tilsvarende UV-stråling. D-vitamin fra sollys er en effektiv kilde til D-vitamin, men det dannes kun når solen når høyt nok opp på himmelen. Norge ligger så høyt mot nord, at vi kun kan få D-vitamin fra solen i sommerhalvåret.

D2 fås kun fra kosten. Det dannes av noe sopp og planter, når de bestråles med ultrafiolett lys. Både vitamin D2 og D3 krever en etterfølgende aktivering i leveren og nyrene for å bli biologisk aktive. Tidligere mente man, at vitamin D2 og D3 var like effektive i kroppen, men alt etter målemetode er vitamin D3 56-87% mer effektiv enn vitamin D2 til å heve blodets vitamin D-innhold og mer enn tre ganger så effektivt som D2 til å deponeres i fettvev*.

*Heaney RP, et al.Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.

D-vitamin har flere viktige funksjoner i kroppen, blant annet:

  • Viktig for normal celledeling
  • En hjelp til vedlikehold av normale knokler og tenner
  • Bidrar til en normal opptakelse og utnyttelse av kalsium og fosfor
  • Medvirker til et normalt immunforsvar og en normal muskelfunksjon


Gode D-vitaminkilder
 

D-vitamin finnes stort sett ikke i vegetabilske matvarer, det er lavt i meieriprodukter, men relativt høyt i visse animalske matvarer. Noen av de beste kildene er:

  • Fet fisk (laks, ørret, makrell og sild)
  • Torskelever
  • Eggeplomme
  • Beriket margarin og ekstra lett melk

Behov for D-vitamin

Forskning har vist, at når det gjelder mengden av D-vitamin i blodet, er et daglig tilskudd av D-vitamin mer effektivt enn større ukentlige eller månedlige tilskudd.

Sterke tilskudd av D-vitamin kan ifølge Mattilsynet være relevant for:

  • Personer med kliniske symptomer på D-vitaminmangel eller hvor livsførselen gir mistanke om mangel
  • Personer som oppholder seg innendørs, har dekkende klær - også om sommeren - og derfor ikke får sollys på huden
  • Personer, som unngår sollys
  • Pleiehjemsbeboere - idet gamle menneskers evne til at danne D-vitamin i huden samt oppta det fra tarmen er nedsatt
  • Personer over 70 år. Eldre personers hud har en nedsatt evne til å danne D-vitamin fra sollys

Veganere og vegetarer rådes til å holde seg til de offisielle retningslinjer for opphold i solen og eventuelt ta et tilskudd av D-vitamin i vinterperioden.
Blodets innhold av D-vitamin kan bestemmes i en blodprøve i enheten 25-hydroxyvitamin D (25-(OH)D) og måles i nmol/l.


D-vitaminstatus graderes på følgende måte:
 

  • < 12 nmol/l: Alvorlig mangel
  • 12-25 nmol/l: Mangel
  • 25-50 nmol/l: Utilstrekkelig
  • > 50 nmol/l: Tilstrekkelig
  • 75-150 nmol/l: Optimalt nivå hos personer med beinskjørhet og nyrepasienter
  • > ca. 200 nmol/l: Risiko for forgiftning
     

> = større enn
< = mindre enn

I følge mattilsynet er det ingen rutinemessig grunn til å få undersøkt sitt D-vitamininnhold i blodet, men følgende personer bør allikevel få undersøkt deres D-vitaminstatus:
Personer med kliniske symptomer eller hvor livsstilen gir en mistanke om mangel. Dvs. at de oppholder seg innendørs, har heldekkende klær og ikke får sollys på huden.

Helsepåstander

Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA) har vurdert dokumentasjonen bak produktets innhold av vitamin D og  godkjent følgende helsepåstander:

  • Bidrar til et normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor
  • Bidrar til et normalt kalsiuminnhold i blodet
  • Bidrar til vedlikehold av normale knokler
  • Bidrar til vedlikehold av en normal muskelfunksjon
  • Bidrar til vedlikehold av normale tenner
  • Bidrar til et normalt fungerende immunsystem
  • Spiller en rolle i celledelingsprosessen

Ytterligere informasjon