Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Ammonisert karamell – E 150c | Brunt fargestoff


  Ammonisert karamell (E-150c) fremstilles ved varmebehandling av (f.eks. glukosesirup, sukrose og/eller invertsukkersirup og dekstrose) tilsatt ammoniakk.

  Ammonisert karamell med E-nummer 150c – også kalt sukkerkulør – er et brunt fargestoff, som fremstilles ved en kontrollert varmebehandling av for eksempel glukosesirup, sukrose og/eller invertsukkersirup og dekstrose tilsatt ammoniakk.

  Ammonisert karamell er brukt som fargestoff, dels for å unngå forveksling av kapsler med forskjellig innhold og styrke men også for å beskytte innholdet mot sollys og dermed sikre kvaliteten av de aktive stoffene i hele produktets holdbarhet.

  I 2011 offentliggjorde Den Europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA) en vitenskapelig vurdering av stoffet og fastslo et akseptert daglig inntak på 0,3 gram/kg kroppsvekt.

  Ammonisert karamell vil kunne finnes i Cola, sausfarger, vin, sjokolade, is, konditorvarer og mørkt øl. EFSA har på  bakgrunn av dette fastslått at visse befolkningsgrupper har en moderat risiko for å overforbruke E150c.

  En overdosering med ammonisert karamell fra Pharma Nords kapsler er imidlertid ikke realistisk. Et eksempel: Hvis du drikker en halv liter mørkt øl vil du få i deg samme mengde ammonisert karamell som fra 2 års forbruk av Bio Active Uniqinol.