Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Askorbinsyre – E 300 | Naturlig vannløselig antioksidant


  Askorbinsyre er en vannløselig antioksidant, også kjent som vitamin C. Som hjelpestoff (E300) tilsettes det for å motvirke at ingrediensene harskner.  

  Askorbinsyre er en vannløselig antioksidant, også kjent som vitamin C. Vitamin C er et essensielt næringsstoff som finnes i frukt og grønt. Essensielt betyr at det er livsnødvendig og at vi ikke kan danne det selv og at det må tilføres via kostholdet. Askorbinsyre er kjemisk veldig lik sitronsyre men ikke identisk. I kosttilskudd brukes askorbinsyre både som en aktiv ingrediens og som et hjelpestoff med flere funksjoner. Askorbinsyre har E-nummer 300.

  Som hjelpestoff i kosttilskudd kan askorbinsyre fungere som antioksidant, som igjen motvirker at ingrediensene harskner. Dersom askorbinsyre brukes som antioksidant (hjelpestoff) må det dog ikke deklareres som C-vitamin. Askorbinsyre brukes også som surhetsregulerende middel.

  Askorbinsyre fremstilles industrielt av et sukkerstoff som kan utvinnes av forskjellige råmaterialer. Det er palmefruktkjerner som er basis for hjelpestoffet askorbinsyre i Pharma Nords preparater.