Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Lecitin | Naturlig fosfolipid og emulgator


  Lecitin (E-322) er et naturlig fosfolipid i planter, dyr og mennesker. Det er en emulgator, som betyr at det lager en stabil blanding av to stoffer som normalt ikke lar seg blande sammen med hverandre, som for eksempel fett og vann.

  Lecitin er et naturlig fosfolipid. Det kalles også fosfatidylkolin eller fosfokolin. Stoffet dannes i planter, dyr og mennesker. For eksempel er det lecitin i soyabønner, solsikkefrø og eggeplommer. Hos dyr og mennesker er lecitin hovedbestanddelen i cellevegger og membraner. Lecitin er en emulgator, som betyr at molekylet er vannløselig i den ene enden og fettløselig i den andre. Denne egenskapen gjør at den binder vann og fett. Den kan dermed brukes både som en fuktighetsgivende og emulgerende ingrediens. Lecitin har også en viss antioksidanteffekt.

  Lecitin kan fungere både som virkestoff og hjelpestoff med E-nummer 322. Stoffet er tillatt brukt uten restriksjoner i alle matvarene hvor det er tillatt med tilsetningsstoffer.

  Lecitinet i Curcumin Pharma Nord er utvunnet fra soya, men er IKKE GMO. Den brukes i en patentert teknologi som mikroinnkapsler virkestoffene i curcuminpreparatet, noe som øker opptaket.