Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Magnesiumsalter av fettsyrer | Stabilisator og emulgator


  Magnesiumsalter av fettsyrer er en forbindelse mellom magnesium og fettsyrer. Fyllstoffet hjelper med å binde aktive ingredienser i tabletter og kapsler.

  Magnesiumsalter av fettsyrer med E-nummer 470b er en forbindelse mellom magnesium og fettsyrer, som kan være palmitinsyre og stearinsyre eller animalske fettsyrer. Ved romtemperatur er det et hvitt, smakløst og luktfritt pulver. Stoffet er også kjent som magnesiumstearat. Magnesiumsalter av fettsyrer er et fyllstoff som hjelper til med å binde sammen aktive ingredienser i tabletter og kapsler.

  Magnesiumsalter av fettsyrer oppfører seg likt i kroppen som alt annet fett fra kosten. Det er derfor ingen juridisk begrensning på hvor mye som kan konsumeres. Magnesiumsalter av fettsyrer kan komme fra både animalske og vegetabilske kilder.

  Pharma Nords magnesiumsalter av fettsyrer er laget i en industriell prosess hvor stearinsyre er kjemisk bundet til magnesiumoksid.

  Kilden til stearinsyre er vegetabilsk. Den er basert på palmeolje (ikke RSPO). Generelt kan stearinsyre også lages av enten bomullsfrøolje eller kokosolje. Vegetabilsk stearinsyre produseres ved å hydrogenere vegetabilsk olje. Stearinsyre har ikke negativ påvirkning på kroppens kolesterolbalanse.

  Det har blitt sådd tvil om helseproblemer forårsaket av magnesiumsalter av fettsyrer, men dette har vist seg å ikke stemme. Alt blir giftig hvis dosen er for høy. Når det gjelder magnesiumsalter av fettsyrer så må man innta 2500 mg/pr kg kroppsvekt daglig for å se en begynnende toksisk effekt.