Søk etter

    wsm_SearchResults

    Lukk

    Maltodekstrin | Fyllstoff og antiklumpemiddel


    Maltodekstrin er et polysakkarid, som kun gir litt søtning. Det er et antiklumpemiddel som fremstilles ved å bryte ned stivelse fra forskjellige planter.

    Maltodekstrin er et luktfritt polysakkarid (sukkerstoff) uten E-nummer. Maltodekstrin søter kun litt, men absorberes raskt. Maltodekstrin lages ved å bryte ned stivelse fra forskjellige planter. Det brukes både som fyllstoff og antiklumpemiddel.

    Pharma Nord bruker maltodekstrin fra enzymatisk behandlet maisstivelse. Maltodekstrin i ‘Curcumin Pharma Nord’ kommer tvert imot fra enten kassava eller potet.

    Informasjon om mononatriumglutamat (MSG), også kjent som natriumglutamat eller det tredje krydderet: Maltodekstrin inneholder ikke ernæringsmessig relevante eller mengder som gir smak av MSG eller fritt glutamat. I USA må maltodekstrin som tilsetningsstoff være sertifisert glutenfritt til en viss toleranse, noe som betyr glutamatfri på grunn av prosessen den gjennomgår. Dersom gluten blir igjen i kornmalt under produksjon (den eneste måten MSG kan komme inn i blandingen), danner hydrolysen aminosyrer (inkludert glutamat) i spormengder. Rykter blant de som har misstillit til tilsetningsstoffer i mat hevder feilaktig at maltodekstrin «er MSG» eller at maltodekstrin inneholder nok MSG til å utløse reaksjoner hos noen mennesker, selv om ingen medisinske bevis eller uttaleleser har blitt presentert for å støtte denne påstanden