Søk etter

    wsm_SearchResults

    Lukk

    Sitronsyre | Smaksforsterker og surhetsregulerende


    Sitronsyre (E-330) forekommer naturlig i sitrusfrukter og inngår også i kroppens energistoffskifte. Sitronsyre benyttes som surhetsregulator og smaksforsterker.

    Sitronsyre med E-nummer 330 forekommer naturlig i sitrusfrukter og inngår også i kroppens energistoffskifte. Kjemisk sett er de to formene for sitronsyre identiske.

    Selv om sitronsyre kan utvinnes av sitrusfrukter, er det for kostbart. I dag fremstilles sitronsyre ved hjelp av sopp som mates med sukrose. Soppdelen filtreres fra og sekretet tilsettes kalsiumoksid som gir kalsiumsitrat, som etter tilsetning av svovlsyre danner sitronsyre.

    Sitronsyre i lave konsentrasjoner stabiliserer preparatets pH-verdi og fungerer derfor først og fremst som et surhetsregulerende middel. Det fremhever fruktsmak og det fungerer også som en antioksidant og kan forsterke effekten av andre antioksidanter.

    Det er ingen lovlig grense for hvor mye du kan innta.