Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Soyaolje | Renset, allergenfri og ikke-GMO


  Soyaolje er en klar gulaktig planteolje utvunnet fra soyabønner. Oljen har et høyt innhold av flereumettede fettsyrer og et lavt innhold av mettede fettsyrer.

  Soyaolje er en klar gulaktig planteolje utvunnet fra soyabønner. Soyaolje er ikke et hjelpestoff med E-nummer men et næringsmiddel, selv om det i kosttilskuddsammenheng også fungerer som et hjelpestoff. Soyaolje brukes både som matolje og hos Pharma Nord som fyllstoff i enkelte preparater.

  Soyaolje har et høyt innhold av flerumettede fettsyrer og et lavt innhold av mettede fettsyrer. Soyabønner inneholder også proteinstoffer, hvorav noen er overfølsomme. Noen av disse proteinstoffene er også østrogener. De kalles også fytoøstrogener eller planteøstrogener. De finnes i små mengder i all frukt og grønnsaker. Soyaplanten har det høyeste innholdet av fytoøstrogener.

  Soyaoljen som  Pharma Nord bruker har ikke så mye å gjøre med soyaoljen som kan kjøpes til matlaging.

  Pharma Nord bruker en blanding av ulike GMO-fri soyaoljer i farmasøytisk kvalitet og med ulik viskositet, altså en blanding av mer eller mindre tyktflytende oljer. Disse oljene er fullstendig renset for soyaproteinstoffer, inkludert østrogener og østrogenlignende stoffer. Oljen er analysert og kontrollert i et eksternt laboratorium. Det er derfor Pharma Nord ikke trenger å allergimerke soyaoljen som blir brukt.

  Det er en ubetydelig mengde transfettsyrer i soyaolje. Dette fordi vi må hydrogenere en brøkdel av soyaoljen for å oppnå konsistensen som trengs for optimal absorpsjon av Q10. For å sette mengden i perspektiv: Et glass melk inneholder 15 ganger så mye transfett som 1 kapsel Bio-Qinon inneholder basert på soyaolje.