Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Godt for din fordøyelse

  Kategori: kosttilskudd

  • Naturlig kostfiber fra sukkerroer* og sitrusskall
  • Høyt fiberinnhold: Ca. 70 % kostfiber
  • Både løselig og uløselig fiber
  • Lette å svelge
  • Fremstilt under farmasøytisk kontroll

  *Øker avføringens volum


   

  Les merShow less

  Bio-Fiber

  Pharma Nord

  Innhold pr døgndose: 4 tabletter 12 tabletter % av referanseinntak
  Kostfiber 1840 mg 5520 mg ikke klarlagt

  Produktfakta

  Anbefalt døgndose:
  4-12 tabletter daglig. Svelges hele.
  Tas sammen med et stort glass vann til måltid.
  Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

  Bør kun etter avtale med lege eller helsepersonell anvendes av gravide, ammende eller barn under 11 år.

  Egnet for vegetarianere og veganere.

  Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstill.

  *Øker avføringens volum.

  Innhold:
  120 tabletter = 87g

   

  Ingredienser:
  Løselig og uløselig fiber fra sukkerroer og sitrusskall,
  antiklumpemiddel (polyvinylpyrrolidon),
  fyllstoff (mikrokrystallinsk cellulose),
  antiklumpemiddel (magnesiumsalter av fettsyrer),
  konsistensmiddel (silisiumdioksid),
  overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose).

  Oppbevaring:
  Oppbevares utilgjengelig for barn.
  Oppbevares i romtemperatur.

  "Bio" i produktnavnet refererer til produktets biotilgjengelighet.

  Hva er Bio-Fiber?

  Bio-Fiber inneholder kostfiber fra sukkerroer og sitrusskallBio-Fiber er et kosttilskudd uten tilsatte næringsstoffer. Hver tablett inneholder en balansert blanding av 460 mg naturlige, løselige og uløselige vegetabilske fibertyper, som stammer fra sitrusskall og sukkerroer. Sukkerroer øker avføringens volum, som er godt for fordøyelsen.

  Et balansert kosthold bør inneholde både løselig og uløselig fiber. Bio-Fiber kombinerer disse to fibertypene i én tablett.

  Bio-Fiber bør tas før kosttilskudd med flytende næringsstoffer som for eksempel fiskeolje.

  Hva er kostfiber?

  Kostfiber finnes naturlig i mange ubearbeidede matvarer. De tilhører gruppen av karbohydrater, som vi ikke eller kun i liten grad kan fordøye, det vil si bryte ned til sukkerstoff og stivelse ved hjelp av våre fordøyelsesenzymer. Det finnes to grupper kostfiber, de løselig og de uløselige.

  Løselig kostfiber

  Løselig fiber blir geléaktig med væske og er i stand til å binde vann i en mengde som kan være opp til 15 ganger egen vekt. En kost med denne typen fiber vil gi tarminnholdet mer fylde og forlenge tiden maten oppholder seg i tynntarmen, hvor næringsopptaket finner sted.

  Uløselig kostfiber

  Uløselig fiber kan også suge noe vann, men ikke nær så mye. Denne typen fiber vil redusere den tiden maten oppholder seg i tarmen og vil som løselig fiber, gi tarminnholdet mer fylde.

  Fiber og tarmflora

  En normal tarm inneholder ca. 1 kg (hos noen få mennesker helt opp til 2 kg) tarmbakterier fordelt på vanligvis 160 forskjellige bakteriearter. Disse tarmbakteriene nedbryter vanskelig fordøyelige proteiner og karbohydrater fra kosten og de er derfor avhengige av at det er en viss mengde fiber fra kosten. Den kosten vi spiser, har derfor betydning for antall og fordeling av forskjellige bakteriearter.

  Utover å bearbeide fiber fra maten, utskiller disse tarmbakteriene forskjellige signalstoffer, som påvirker vårt stoffskifte, appetittregulering og immunforsvar via lymfoide celler i tarmslimhinnen.

  Hvilke er de forskjellige  fibertypene?

  Cellulose er en type karbohydrat som mennesker ikke kan fordøye, da vi ikke produserer enzymer som kan nedbryte cellulose. Cellulose finnes i plantenes cellevegger og i kosten finnes det naturlig i frukt og grønt. Cellulose suger opp kun litt væske.

  Hemicellulose er som cellulose, en type ufordøyelig karbohydrat. Sammen med stoffet pektin, danner det en omgivende matrix omkring cellulosefibrene i plantenes cellevegger.

  Pektin er et ufordøyelig kostfiber, som finnes i de fleste cellevegger, mest i ikke- treaktige planter. I umoden frukt er pektinet hovedsakelig uløselig mens i moden frukt blir pektinet mer vannløselig på grunn av påvirkning fra enzymer. Pektin brukes blant annet til å lage gelé.

  Lignin regnes ikke som et karbohydrat, men tilhører en egen gruppe av stoffer. Lignin finnes i varierende mengde i planters cellevegger. Lignin er det stoffet som gjør tre så hardt. Lignin er bokstavelig talt ufordøyelig.

   

  Norske kostvaner

  Norske kostvaner har endret seg over de siste 100 årene. For 100 år siden utgjorde fiberrike kornprodukter, frukt og grønnsaker en vesentlig del av kosten. Mange ernæringseksperter anbefaler at vi øker inntaket av fiberrike matvarer, på bekostning av mer bearbeidede matvarer med redusert fiberinnhold, da dette er noe som bidrar til en god tarmfunksjon.

  Økt daglig fiberinntak
  Hvis kroppen ikke er vant til en kost med et høyt fiberinnhold, kan et økt inntak resultere i tarmluft etterfulgt av flatulens. Når man øker fiberinnholdet i kosten anbefales det derfor at man begynner med en lav dosering av fiber og langsomt øker mengden slik at fordøyelsessystemet tilpasser seg endringen. Det samme gjelder når man tar kostfiber-tabletter.

  Start med fire Bio-Fiber-tabletter daglig. Deretter kan mengden økes med to tabletter hver uke til den ønskede daglige doseringen.

  Helsepåstander

  EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak sukkerroefiber,  og anerkjenner følgende utsagn:

  • Bidrar til å øke avføringens volum

   

  Fragtfrit

  Vi sender alltid fraktfritt
  trustpilot