Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk
  Bio-Magnesium-eske med 60 tabletter

  Magnesium - for knokler, muskler og tenner

  Kategori: kosttilskudd

  • Bio-Magnesium inneholder tre forskjellige magnesiumsalter i en rask oppløselig matrix
  • Bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner
  • Bidrar til nervesystemets normale funksjon og normal muskelfunksjon
  • Bidrar til en normal elektrolyttbalanse
  • Fremstilt under farmasøytisk kontroll
  Les merShow less

  Bio-Magnesium

  Pharma Nord

  Innhold per døgndose 1 tablett     % av refereranseinntak
  Magnesium 200 mg 53 %

  Produktfakta

  Anbefalt døgndose:
  1 tablett daglig.
  Tabletten kan svelges hel eller løses opp i et glass vann.
  Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

  Skal ikke brukes av barn under 11 år.

  Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.

  Egnet for vegetarianere og veganere.

  Kan med fordel kombineres med: Multivitamin Pharma Nord og Bio-Calcium+D3+K1+K2

  Nettovekt:
  60/150=61/151 g

  Ingredienser:
  Magnesiumkarbonat, magnesiumhydroksid, fyllstoff (mikrokrystallinsk cellulose), magnesiumacetat, antiklumpemidler (trikalsiumfosfat, magnesiumsalter av fettsyrer), overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose), konsistensmiddel (silisiumdioksid).

  Oppbevaring:
  Oppbevares utilgjengelig for barn.
  Oppbevares i romtemperatur,
  beskyttet mot direkte sollys.

  "Bio" i produktnavnet refererer til produktets biotilgjengelighet.

  Hva er Bio-Magnesium?

  Bio-Magnesium-tablett med tre forskjellige magnesiumsalterBio-Magnesium er et kompleks av tre forskjellige magnesiumsalter med et høyt innhold av elementært magnesium i forhold til tablettens størrelse. Hver tablett inneholder 200 mg magnesium. Bio-Magnesium-tabletten kan svelges hel, tygges eller løses opp i et glass vann. Bio-Magnesium inneholder en blanding av organisk og uorganisk magnesium i en matrix, som gjør at tabletten løses opp fullstendig på under to minutter i væske. Innholdet av organisk magnesiumsalt gjør at magnesiuminnholdet vil endres til en opptakelig ion-form slik at magnesiumet kan tas opp fra tarmen. Bio-Magnesium trenger ikke nødvendigvis å inntas sammen med et måltid.

  Dokumentert effekt


  To glass med vann- et med en oppløst Bio-Magnesium-tablett og en med en annen magnesiumtablett som ikke viser tegn til å løses oppMagnesiumstest

  Som forbruker kan du selv teste om din magnesiumtablett løses effektivt. Vi har puttet to magnesiumtabletter i hvert sitt glass vann. I det venstre glasset er Bio-Magnesium tabletten fra Pharma Nord fullstendig oppløst og klar til å tas opp etter et par minutter. I glasset til høyre ligger en magnesiumtablett fra en konkurrent. Selv etter 24 timer i vannet viste konkurrentens tablett ikke tegn til oppløsning.

   

  Dokumentert opptak

  En dobbeltblindet, placebokontrollert studie fra 2008 viste at etter inntak av Bio-Magnesium hver dag i åtte uker var blodets magnesiuminnhold seks ganger høyere enn hos deltakerne i kontrollgruppen som ikke hadde fått magnesiumtilskudd.

   

  Graf som viser endring i blodets magnesiuminnhold etter 8 ukers tilskudd av Bio-Magnesium

  Hva er magnesium?

  Magnesium er et livsnødvendig grunnstoff og et basedannende mineral. Det er samtidig det 4. mest forekommende mineralet i kroppen, noe som sier om dets betydning. Magnesium finnes i alle kroppens celler og 98 % finnes inne i cellene. Det er beregnet at et voksent menneske har ca. 24 gram magnesium ikroppen, hvorav ca. 25 % er i musklene og ca. 60 % i knoklene, sammen med blant annet kalsium og fosfor.

  Magnesium har mange funksjoner i kroppen. Magnesium inngår i mer enn 300 forskjellige enzymprosesser i kroppen.


  Matvarer som er gode kilder til magnesium, blant annet bananer, nøtter og frøGode magnesiumkilder

  Magnesium finnes i en rekke matvarer. Gode kilder er blant annet:

  • bladgrønt

  • mandler

  • nøtter

  • frø

  • havregryn

  • kål

   

  Vann inneholder noe magnesium, men mengden varierer meget og dekker under alle omstendigheter kun en liten del av behovet vårt. Bløtt vann, som for eksempel vann på flaske,  inneholder som regel meget lite magnesium.

  Magnesiummangel

  Hvis kostens proteininnhold er svært lav, det vil si mindre enn 30 gram om dagen, vil kroppens magnesiumsopptak redueseres. Mangler kroppen magnesium, vil den som med kalsium, forsøke å opprettholde blodets magnesiumskonsentrasjon ved å frigjøre magnesium bundet i knokkelvevet. Konsekvensen blir at måling av blodets magnesiumsinnhold ikke nødvendigvis alltid er en god rettesnor for hvorvidt en person bør øke inntaket av magnesium.

  Kroppen mister magnesium når man spiser usunt, og kroppens lager av magnesium kan videre tappes av et høyt alkoholinntak, hard fysisk aktivitet og stress.

  Overdosering

  Nyrene skiller ut magnesium i urinen hvis kroppen får mer enn den umiddelbart kan bruke. Dette reduserer risikoen for overdosering. Når kroppens behov for magnesium er mettet, medfører ytterligere inntak av magnesium bare løs mage, noe som også beskytter mot overdosering. Inntak av magneisum i ekstremt høye doser det vil si 10 ganger den normale dosering og oppover, kan medføre diaré, kvalme og annen ubehag.

  Personer med nedsatt nyrefunksjon bør ikke ta tilskudd av magnesium med mindre det skjer etter instruksjoner fra en lege.

  Helsepåstander

  EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak magnesium, og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:

  • Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse

  • Bidrar til elektrolyttbalansen

  • Bidrar til normal energiomsetning

  • Bidrar til nervesystemets normale funksjon

  • Bidrar til normal muskelfunksjon

  • Bidrar til normal proteinsyntese

  • Bidrar til normal psykologisk funksjon

  • Bidrar til å opprettholde normale knokler

  • Bidrar til å opprettholde normale tenner

  • Spiller en rolle i celledelingsprosessen

  Illustrasjon av pakke og teksten fri frakt
  trustpilot