Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Melatonin for søvn og ved jetlag

  • Melatonin av farmasøytisk kvalitet 
  • Melatonin bidrar til å redusere innsovningstiden*
  • Melatonin bidrar til å lindre den subjektive opplevelsen av jetlag**
  • Tilsatt niacin som bidrar til normal psykologisk funksjon og normal funksjon av nervesystemet 

  *når 1 mg melatonin (1 tablett) inntas ved leggetid.

  **ved å innta minst 0,5 mg melatonin ved leggetid den første reisedagen og deretter noen dager etter ankomst til reisemålet.

  Les merShow less

  Bio-Melatonin Kompleks 1 mg

  Pharma Nord

  Innhold pr. døgndose (1 tablett):

      % av referanseinntak
  Niacin (vitamin B3)           10 mg NE   63 %
  Melatonin               1 mg      Ikke klarlagt

  Produktfakta

  Anbefalt døgndose:
  1 tablett daglig ved leggetid. Melatonin bidrar til å redusere innsovningstiden når 1 mg inntas ved leggetid, og ved jet-lag minst 0,5 mg ved leggetid første reisedag og noen dager etter ankomst.

  Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

  Bør ikke brukes av barn og unge under 18 år.

  Substansen Melatonin kan i sjeldne tilfeller påvirke den anti-koagulerende effekten av Warfarin.

  Bør kun etter avtale med lege eller helsepersonell tas av gravide eller ammende.

  Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.

  Egnet for vegetarianere og veganere.

   

  Nettovekt: 30 tabletter = 4,6 g

   

  Ingredienser:
  Fyllstoff (mikrokrystallinsk cellulose),
  vitamin B₃ (nikotinsyre),
  konsistensmiddel (silisiumdioksid),
  stabilisator (kryssbundet natriumkarboksymetylcellulose),
  antiklumpemiddel (maltodekstrin),
  melatonin,
  overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose),
  antiklumpemiddel (magnesiumsalter av fettsyrer).

  Oppbevaring:
  Oppbevares utilgjengelig for barn.
  Oppbevares i romtemperatur,
  beskyttet mot direkte sollys.

  Hva er Bio-Melatonin Kompleks 1 mg?

  Trøtt mann som gnir seg i øyneneBio-Melatonin Kompleks er et kosttilskudd i form av tabletter med 1 mg melatonin i farmasøytisk kvalitet og 10 mg niacin (vitamin B3) som er en forløper til melatonin.

  Melatonin og forløpere

  Aminosyren tryptofan er en forløper til niacin, serotonin og melatonin hos mennesker, og det ser ut til at 10 mg niacin tilsvarer 600 mg tryptofan i kosten. Ved å tilsette 10 mg niacin til preparatet vil kroppen kunne spare produksjonen av 600 mg tryptofan med den konsekvens at den vil kunne danne mer melatonin.

  Ta Bio-Melatonin Kompleks en halvtime før leggetid. Virkningen av Bio-Melatonin Kompleks kan bli optimalisert ved å ta det på samme tid hver dag.

  Hva er melatonin?

  Melatonin (N-acetyl-5-methoxytryptamine) er et hormon, en nevrotransmitter og en antioksidant som forekommer i mange levende organismer.  Stoffet finnes også i bananer og i planter som tilhører risfamilien. I de fleste dyr, og i mennesker, fungerer melatonin som et stoff som er essensielt for reguleringen av døgnrytmen, den naturlige, indre prosessen som regulerer søvn-våken-syklusen. Hos mennesker utskilles melatonin fra epifysen (pinealkjertelen) i hjernen og  reguleres av et område i hypofysen. Syntesen og utskillelsen av melatonin stimuleres av mørke og er høyest mellom klokken 02.00 og 04.00. Lys forstyrrer produksjonen og utskillelsen av stoffet.

  I mennesker er den nattlige produksjonen av melatonin høyest fra 3-5-årsalderen og frem til voksen alder, deretter faller produksjonen gradvis resten av livet.

  Melatonin for å falle i søvn

  Inntak av melatonin får deg til å sovne raskere, effekten skjer indirekte ved å påvirke kroppens kjernetemperatur og ulike nevrotransmittere i hjernen. Eldre mennesker med denne type søvnproblem kan også ha nytte av å ta et melatonintilskudd.

  Hvis du står opp om natten og slår på lyset, stoppes melatoninproduksjonen i kroppen umiddelbart og når maksimalverdi først etter noen timers mørke. Ikke alle bølgelengder i lysspekteret hemmer produksjonen av melatonin. Kun lyset i det blå området av det synlige lyset hemmer melatoninproduksjonen, men denne formen for lys sendes ut av mange kunstige lyskilder.

  Noen kilder til melatoninNoen kilder til melatonin

  • Banan
  • Havre 
  • Tomat
  • Ris 
  • Mais
  • Ingefær

   

  Vær oppmerksom på at å drikke kaffe sent på kvelden kan senke melatoninnivået i kroppen når du skal sove.

  Hva er niacin?

  Serotoninmolekyl

  Niacin (vitamin B3) er et fellesnavn for to varianter av vitaminet kalt nikotinsyre og nikotinamid. Niacin bidrar blant annet til normal energiomsetning, normal funksjon av nervesystemet og normal psykologisk funksjon. Nikotinsyre har en vasodilaterende virkning, som i større doser kan gi en forbigående, ufarlig varmefølelse, prikking og rødhet i huden. Nikotinamid har ikke denne virkningen.

  I kroppen bidrar aminosyren tryptofan i produksjon av nikotinsyre hvis inntaket er lavt, og også til nevrotransmitteren serotonin. Serotonin kan enzymatisk omdannes frem og tilbake til melatonin.

  Navnet «nikotinsyre» kommer av at stoffet først ble isolert i forbindelse med studier av tobakkblader. Det er ingen sammenheng når det gjelder effekt i kroppen mellom vitamin nikotinsyre og nikotin i tobakk.

  Døgnrytme

  Melatonin er et hormon som styrer døgnrytmenVi har en slags biologisk klokke i hjernen som styrer døgnrytmen vår. Døgnrytmen inkluderer de fysiske, psykologiske og adferdsmessige endringene som følger en syklus på ca. 24 timer. Rytmen reagerer hovedsakelig på lys og mørke. Døgnrytmen kan påvirke søvn-våken-syklusen, hormonproduksjonen, kroppstemperaturen og andre viktige kroppsfunksjoner.

  Vår biologiske klokke opprettholder en individuell døgnrytme som ikke nødvendigvis er eksakt 24 timer, men som kan være litt kortere eller litt lenger.  Den justeres etter den daglige rytmen på 24 timer under påvirkning av dagslys som kommer inn gjennom øynene.

  Jetlag

  Det å fly gjennom forskjellige tidssoner kan forstyrre døgnrytmen og forårsake ubehag. Hvis vi for eksempel flyr 6 tidssoner bort, kan det ta 4-6 dager før døgnrytmen er helt tilpasset den nye lokale tiden. Normalt opplever vi mer ubehag ved å fly østover (i retning av der solen går opp) enn å fly vestover. Noen mennesker tilpasser seg bedre nye tidssoner enn andre.

  Nattskift

  Det å jobbe nattskift kan også skape jetlagsymptomer, for eksempel hvis man jobber om natten annenhver uke. Selv når du må sove på dagen er det viktig å sove i et mørkt rom.

   

  Helsepåstander

  EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak vitamin B3 (niacin ) og melatonin, og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:


  Melatonin:

  • Bidrar til å lindre den subjektive opplevelsen av jetlag*
  • Bidrar til å redusere innsovningstiden**

  *Gunstig virkning oppnås ved å innta minst 0,5 mg melatonin ved leggetid den første reisedagen og deretter noen dager etter ankomst til reisemålet.
  **Gunstig virkning oppnås ved å innta 1 mg melatonin ved leggetid.

  Niacin:

  • Bidrar til normal energiomsetning
  • Bidrar til nervesystemets normale funksjon
  • Bidrar til normal psykologisk funksjon
  • Bidrar til å opprettholde normale slimhinner og normal hud
  • Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse

  Video-Bio-Melatonin Kompleks 1 mg - For søvn og ved jetlag

  trustpilot