Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Koenzym Q10 i redusert form- ubiqinol 30 mg

   

  • Eske med 30 mg ubiqinol og 12 mg vitamin C

  • BioActive Uniqinol fremstilles etter farmasøytisk standard. Det er en garanti for produktets kvalitet, sikkerhet og virkning*

  • Pharma Nords Q10 har vitenskapelig dokumentasjon for opptak og kvalitet

  • *Med vitamin C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse

  Les merShow less

  BioActive Q10 Uniqinol 30 mg

  Pharma Nord

  Innhold pr. døgndose 1 kapsel:     % av referanseinntak
  Ubiqinol (koenzym Q10) 30 mg   ikke klarlagt
  Vitamin C 12 mg   15%

  Produktfakta

  Anbefalt døgndose:
  1 kapsel daglig. Svelges hel.
  Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

  Skal ikke brukes av barn og unge under 18 år.

  Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og sunn livsstil.

  Nettovekt: 60 kapsler = 43 g.

  "Bio" i produktnavnet refererer til produktets biotilgjengelighet.

  Ingredienser:
  Kokosolje, gelatin (storfe), fuktighetsbevarer (glyserol), ubiqinol (koenzym Q10),vitamin C (L-askorbinsyre), antioksidant (askorbinsyre), fortykningsmiddel (silisiumdioksid).

  Oppbevaring:
  Oppbevares utilgjengelig for barn.
  Oppbevares i romtemperatur, beskyttet mot direkte sollys.

  Hva er BioActive Q10 Uniqinol?

  Smilende eldre par på tur i naturenBioActive Q10 Uniqinol består av kapsler som inneholder den reduserte formen av Q10 (ubiqinol) samt vitamin C oppløst i vegetabilsk olje. Preparatet henvender seg til de som på grunn av alder ønsker å opprettholde en normal energiomsetning.

  Hva er redusert Q10?

  I kroppen skifter Q10 mellom tre forskjellige former: den oksiderte formen, den reduserte formen samt en mellomform. Som tilskudd er den oksiderte formen, ubiqinon, den opprinnelige. I 2007 kom den reduserte formen for Q10, ubiqinol, på markedet. Q10 fra kosten er hovedsakelig den oksiderte formen som automatisk reduseres til ubiqinol ved opptak fra tarmen. Det samme skjer med tilskudd med ubiqinon. Disse to formene er derfor nært beslektet. Hos unge og friske mennesker finnes 90-95 % av kroppens Q10 naturlig som ubiqinol.

  Som kosttilskudd har ubiqinol den svakheten at det oksiderer når det kommer i kontakt med oksygen og vender tilbake til den opprinnelige formen, ubiqinon. Ved hjelp av en spesiell fremstillingsteknikk har Pharma Nord lykkes i å innkapsle råvaren slik at den forblir i sin reduserte form.

  Hvorfor to former for Q10?

  De fleste mennesker er i stand til å ta opp ubiqinon i tarmen sammen med fett. Hos noen få, fortrinnsvis eldre, kan opptaket bli svekket i en slik grad at ubiqinol-formen av Q10 foretrekkes. Siden Q10 i form av ubiqinol ikke trenger å omdannes i forbindelse med opptaket, kan det aktive stoffet i BioActive Uniqinol sikre disse menneskene et bedre opptak.

  • BioActive Q10 Uniqinol inneholder Q10 i vegetabilsk olje, i myke, lystette gelatinkapsler.
  • Q10-råvaren i BioActive Q10 Uniqinol er identisk med den reduserte Q10-formen som finnes i kroppen (det vil si 100 % naturidentisk).
  • Den anvendte Q10 i BioActive Uniqinol er den naturlige all-trans-formen som er helt fri for syntetiske cisisomerer. Den inneholder ingen forurensningsformer, som kan forekomme i andre Q10-råvarer.
  • Såvel Q10-råvaren som den vegetabilske oljen i BioActive Uniqinol er non-GMO.
  • BioActive Uniqinol fremstilles etter farmasøytisk standard. Det er en garanti for produktets kvalitet, sikkerhet og virkning.
  • BioActive Uniqinol er blitt en stor suksess i alle land hvor den har blitt introdusert på grunn av virkningsgrad og sikkerhetsprofil.
  • Pharma Nords Q10 har vitenskapelig dokumentasjon for opptak og kvalitet.

   

  Hvem drar mest nytte av BioActive Q10 Uniqinol?

  Personer med nedsatt opptak av Q10 fra tarmen kan muligens ha bedre nytte av BioActive Q10 Uniqinol.

  Ubiqinon eller ubiqinol?

  Begge to former for Q10, ubiqinon og ubiqinol, finnes naturlig i kroppen vår. Begge former er aktive i kroppen, men har forskjellige oppgaver. Vi kan normalt også selv konvertere ubiqinon til ubiqinol, men evnen nedsettes i noen grad med alderen.

  Tidligere kunne man kun få Q10-preparater med ubiqinon, men i dag er ubiqinol også gjort tilgjengelig som tilskudd.

  Ubiqinol-testen

  I motsetning til ubiqinon, som har en karakteristisk gul farge, er ubiqinol helt lys i fargen (nærmest hvit). En god test av preparater med ubiqinol er å stikke hull i kapselen, klemme ut innholdet og konstatere at det er hvitt. Er det gult, er det ikke ubiqinol.

  Kapsel med ubiqinol og kapsel med ubiqinonKapsel med ubiqinol og kapsel med ubiqinon

  • Ubiqinon = oksidert Q10 = Q10 = aktivt (gul farge)
  • Ubiqinol = redusert Q10 = QH = aktivt (melkehvit farge)

  Hva er koenzym Q10?

  Koenzym Q10 heter også ubiqinon (ubi er Latin og betyr «overalt»). BioActive Q10 Uniqinol inneholder C-vitamin som bidrar til et normalt energistoffskifte. Når en celle behøver energi, omdanner den fett, karbohydrater og alkohol til det energiholdige molekylet ATP (adenosintrifosfat), som lagrer energi i sin kjemiske form. Cellen spalter ATP-molekylet og frigir energi. Denne prosessen finner sted inne i cellene i noen små bønneformede strukturer kalt mitokondrier. I alle mitokondriene er det koenzym Q10. Især muskelceller har behov for store energimengder, og derfor inneholder muskelceller vesentlig flere mitokondrier enn andre celletyper. Hjertemuskelen er et godt eksempel på kroppsvev, hvor cellene inneholder mange mitokondrier, fordi energibehovet er stort.

  Et meget sikkert stoff

  Studier viser at man kan ta tilskudd av Q10 gjennom lengre tid uten at det påvirker kroppens egenproduksjon av stoffet. Pharma Nord har over 20 års erfaring med bruken av Q10 som kosttilskudd og legemiddel.

  Gode kilder til Q10

  Q10 finnes i en rekke matvarer. Gode kilder til stoffet er blant annet:

  • Oksekjøtt

  • Svin

  • Sild

  • Soyaolje

  • Sardiner

  Årsaken til at Q10 ikke kan kalles et vitamin, er at kroppen selv kan danne det. Kroppens egenproduksjon av Q10 foregår i nesten alle celler i kroppen og især i leveren. Etter hvert som vi blir eldre avtar vår evne til å produsere Q10. Studier har vist at Q10-nivået i kroppen er høyest når vi er i begynnelsen av tyveårene. Etter det begynner kroppens egenproduksjon å synke.

  Det er ikke klarlagt, men kosten menes å tilføre et sted mellom 5-10 mg Q10 daglig. Kroppen har selv et Q10-lager på 1-1,5 gram hvor det meste finnes i hjertet, leveren og nyrene.

  Hva er C-vitamin?

  C-vitamin, også kalt askorbinsyre, er et vannløselig vitamin med mange funksjoner i kroppen. Blant annet fungerer det som kofaktor i en rekke enzymatiske prosesser. C-vitamin beskytter kroppens celler mot oksidativt stress, bidrar til normal energiomsetning og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

  C-vitaminets lave pH-verdi er med på å stabilisere ubiqinol-innholdet i kapselen.

  Helsepåstander

  EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak vitamin C, og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:

  • Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse
  • Bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for blodkarenes normale funksjon
  • Bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for tannkjøttets og tennenes normale funksjon
  • Bidrar til normal energiomsetning
  Illustrasjon av pakke og teksten fri frakt
  trustpilot