Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk
  BioActive B12-eske med 60 tabletter

  Metylkobalamin - Aktivt vitamin B12

  • Aktivt B12
  • Høydosert, velsmakende suge- og tyggetablett
  • Støtter nervesystemets normale funksjon
  • Støtter en normal dannelse av røde blodlegemer
  • Velegnet for vegetarianere og veganere
  • Fremstillt under farmasøytisk kontroll
  Les merShow less

  BioActive B12

  Pharma Nord

  1 tablett inneholder            % av referanseinntak
  Vitamin B12 600 µg    24000%

  Produktfakta

  Anbefalt døgndose:
  1 tablett daglig.
  Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

  Bør kun etter avtale med lege eller helsepersonell tas av gravide, ammende eller barn under 11 år.

  Inneholder søtstoff. Overdrevet inntak kan ha lakserende effekt.

  Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en varieret kost og en sunn livsstil.

  Egnet for veganere og vegetarianere.

   

   

  Nettovekt: 60 tabletter = 15 g

  Ingredienser:
  Søtstoff (xylitol),
  fyllstoff (maltodekstrin),
  smaksforsterker (glysin),
  antiklumpemidler (polyvinylpyrrolidon,
  magnesiumsalter av fettsyrer),
  aroma (peppermyntepulver),
  vitamin B12 (metylkobalamin).

  Oppbevaring:
  Oppbevares utilgjengelig for barn.
  Oppbevares i romtemeperatur, beskyttet mot direkte sollys.

  "Bio" i produktnavnet refererer til produktets biotilgjengelighet.

  Hva er BioActive B12?

  Illustrasjon av 9 rosa BioActive B12-sugetabletterBioActive B12 er runde, lyserøde sugetabletter med en behagelig smak av peppermynte. Hver tablett inneholder 600 mikrogram metylkobalamin som er vitamin B12 i sin aktive form. Tablettene kan både suges og tygges. Når tabletten suges vil opptaket hovedsakelig skje via munnslimhinnen. Doseringen er høy i forhold til det fastsatte referenseinntaket, men er ikke forbundet med risiko for overdosering.

  Hvorfor aktivt B12?

  Vitamin B12 i form av cyanokobalamin og hydroksokobalamin må begge omdannes i kroppen til en av de aktive formene før de kan utnyttes. Denne aktiveringen svekkes normalt med alderen og kan i tillegg være nedsatt hos noen av andre årsaker. Da metylkobalamin inneholder en metylgruppe som trengs for at det kan utføre sine funksjoner er det mer effektivt enn ikke-aktive former.

  Det er ikke uvanlig at leger gir B12 som innsprøytninger i en muskel. På denne måten unngås avhengighet av intrinsic factor eller nedsatt opptak av andre årsaker i tarmen. Forskning har imidlertid vist at en høy dosering av B12 i form av sugetabletter også tas opp effektivt gjennom munnslimhinnen og normalt opptak via mage og tarm kan dermed omgås. Det synes ikke å nedsette opptaket at tablettene tygges.

  Hva er vitamin B12?

  Vitamin B12 heter kobalamin. Det er oppkalt etter spormineralet kobolt, som inngår i vitaminet. Det er vannløselig slik som de andre vitaminene i B-vitamingruppen. B12 opptas i blodet fra tynntarmen, men kun hvis vitaminet først er blitt innkapslet i et beskyttende hjelpeprotein ved navn "intrinsic factor", som produseres i magesekken. Etter opptak deponeres B12-vitaminet i leveren, som under normale forhold rommer 1-2 mg B12. Etter bruk utskilles B12-vitaminet til gallen, hvor av halvparten gjenanvendes. Det gjør at det tar lang tid før man ser mangel på B12.

  Det finnes fire varianter av B12. Det er cyanokobalamin, som er den alminneligste formen brukt  i kosttilskudd, hydroksokobalamin som overveiende produseres av bakterier i tykktarmen og som også brukes til injeksjon, samt adenosylkobalamin og metylkobalamin, som begge kan kalles de aktive formene.

  Virkninger av vitamin B12

  Vitamin B12 bidrar til kroppens normale energistoffskifte ved å inngå som faktor i sitronsyresyklus. Denne energiproduksjonen medvirker til å minske tretthet og utmattelse. Vitamin B12 bidrar til normale psykiske funksjoner, idet det er involvert i kroppens serotoninproduksjon. Metylkobalamin er den eneste formen for B12 som direkte inngår i omsetningen av homocystein, hvor det hjelper med å omdanne stoffet homocystein til methionin. En del av denne methionin brukes til fremstilling av S-adenosylmethionin (SAM) som er involvert i dannelse av flere hormoner og nervesignalstoffer, som påvirker humøret. SAM er også påkrevd for cellevekst, -reparasjon og -deling. Vitamin B12 støtter den normale nervefunksjonen ved å vedlikeholde de fettkjedene som dekker og beskytter nervecellene og sørger for en rask overførsel av nerveimpulser. Vitamin B12 bidrar til en normal immunfunksjon gjennom involvering i dannelsen av nukleinsyre og proteiner. Vitamin B12 bidrar til en normal produksjon av røde blodlegemer. Det skjer via de hematopoietiske stamcellene i beinmargen, der de dannes.

  Illustrasjon av melk, ost, kjøtt og fisk som kilder til vitamin B12 i kosten

  Gode kilder til B12 i kosten
  Vitamin B12 finnes nesten utelukkende i animalske produkter.

  • Lever
  • Kjøtt
  • Fisk /rogn /skalldyr
  • Egg
  • Melkeprodukter
  • Ost

   

  Planter inneholder ikke vitamin B12. Derfor bør spesielt vegetarianere være oppmerksomme på å få tilstrekkelig B12. Også eldre mennesker og personer med et lavt nivå av magesyre bør være oppmerksomme på å få tilstrekkelig B12.

  Helsepåstander

  EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak vitamin B12, og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:

  • Støtter immunsystemets normale funksjon
  • Støtter nervesystemets normale funksjon
  • Medvirker til å vedlikeholde normale røde blodlegemer
  • Spiller en rolle i celledelingsprosessen
  • Støtter det normale energigivende stoffskifte
  • Medvirker til å nedsette tretthet og utmattelse
  • Bidrar til en normal omsetning av homocystein
  • Bidrar til normal psykologisk funksjon

  Får veganere og vegetarianere i seg tilstrekkelig med vitamin B12

  Relaterte produkter

   

   

   

  Handlekurv
  trustpilot