Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  D vitamin med høy styrke og som er enkel å svelge

  Kategori: kosttilskudd

  • Små perler med 40 µg vitamin D 3
  • Oppløst i kaldpresset olivenolje (sikrer godt opptak da D vitamin er fettløselig)
  • Bidrar til immunforsvarets normale funksjon
  • Bidrar til å opprettholde normale knokler, tenner og normal funksjon av muskler
  • Vitamin D bidrar til normalt opptak og utnyttelse av kalsium
  • Vitenskapelig dokumentert opptak
  • Fremstilt under farmasøytisk kontroll
  Les merShow less

  D-Pearls 40 µg

  Pharma Nord

  Innhold pr. døgndose (1 kapsel):     % av referanseinntak
  Vitamin D3 40 µg   800 %

  Produktfakta

  Anbefalt døgndose:
  Unge 11-17 år: 1 kapsel daglig.
  Voksne 18 år og over: 1-2 kapsler daglig.
  Kapselen svelges hel eller bites over.
  Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

  Skal ikke brukes av barn under 11 år.

  Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.

  Nettovekt: 120 kapsler = 22,2 g

  Ingredienser:
  Olivenolje,
  gelatin (storfe),
  fuktighetsbevarer (glyserol),
  vitamin D₃ (kolekalsiferol),
  fettredusert kakaopulver.

  Oppbevaring:
  Oppbevares utilgjengelig for barn.
  Oppbevares i romtemperatur,
  beskyttet mot direkte sollys.

  Hva er D-Pearls?

  D-Pearls er D vitamin i små myke gelatinkapsler med 40 mikrogram vitamin D (vitamin D3) i hver kapsel. D vitamin i "D-Pearls" er oppløst i kaldpresset olivenolje for å forbedre opptaket. De små kapslene er lette å svelge, men kan også tygges. Gelatinkapslene er farget med en veldig liten mengde fettredusert kakaopulver som gjør det enklere å skille de forskjellige styrkene av D-Pearls fra hverandre. Forskning har vist at vitamin D i D-Pearls har et godt opptak.

  Sikkerhet og kvalitet

  På Pharma Nords fabrikk i Vojens produseres både legemidler og kosttilskudd noe som gjør det mulig å føre samme kontroll med kosttilskudd som man i forkant gjør med legemidler. Både kosttilskudd og legemidler undersøkes ut fra en nøye fastsatt plan som sikrer at produktene innholder det som spesifikasjonene sier. Dette gir forbrukeren en sikkerhet på at hver enkelt D-Pearls inneholder den mengden vitamin D som er oppført.

   

  D-Pearls har vært på det europeiske markedet siden 2007.

  Dokumentert opptak

  En norsk forskergruppe (Grung et al) har vist at D-Pearls har et godt opptak. I studien fikk to grupper med ungdommer henholdsvis 38 µg vitamin D-tilskudd i tre måneder eller placebo.
  I placebogruppen var nivået av vitamin D i blodet nesten uendret, mens vitamin D-nivået økte i gruppen som fikk D-Pearls.

  Illustrasjonen viser hvordan nivået av D-vitamin utviklet seg i løpet av studien

  Illustrasjonen viser hvordan nivået av D-vitamin utviklet seg i løpet av de tre månedene hvor de to gruppene av tenåringer fikk henholdsvis 38 µg D vitamin i tilskudd om dagen eller placebokapsler.

  Kilde: Grung B. Linking vitamin D status. Scand J Psychol 2017; 58(2); 123-130.
   

  *     *     *     *     *
   

  I en studie utført av amerikanske og norske forskere, fikk deltakerne 40 µg D-Pearls om dagen i fire og en halv måned gjennom vinteren eller placebokapsler. Både ved start og slutt ble deltakernes nivå av D vitamin i blodet målt.

  Ved start av studien hadde deltakerne et gjennomsnittsnivå av vitamin D i blodet på 63 nmol/L – her var det ingen store forskjeller mellom placebogruppen og gruppen som fikk det aktive stoffet. Etter vintermånedene og måling ved studiens slutt hadde placebogruppens innhold av vitamin D i blodet falt til 47 nmol/L. En helt naturlig nedgang av vitaminet over vinterperioden hvor man ikke får sol på kroppen. Imens opplevde gruppen som fikk D-Pearls en stigning til gjennomsnittlig vitamin D-nivå i blodet på 76 nmol/L.

  Illustrasjonen viser endring i vitamin D-nivået i blodet i løpet av studien

  Illustrasjonen viser endringer av vitamin D-nivå i blodet i løpet av 4,5 måneder hos gruppen som fikk 40 µg vitamin D fra D-Pearls daglig samt det synkende innholdet av vitamin D i blodet hos gruppen som fikk placebokapsler.

  Kilde: Hansen AL. Vitamin D Supplementation during Winter. Nutrients. 2020; 12(11):E3258.

  Hva er vitamin D?

  Grafen viser hvordan hudens evne til å danne D-vitamin nedsettes med økende alderFlere former for vitamin D
  Vitamin D er et fettløselig vitamin og trenger derfor noe fett for å bli tatt opp i tarmen. Vitamin D er som andre vitaminer, essensielt. Det finnes flere former for vitamin D og de to viktigste formene er D2 (ergokalsiferol) og D3 (kolekalsiferol).
  Det er vitamin D3 som dannes i huden ut fra kolesterol når vi får tilstrekkelig med sollys eller tilsvarende UV stråling. Vitamin D fra sollys er en effektiv kilde til vitamin D, men det dannes kun når solen står høyt nok på himmelen. Norge ligger så høyt mot nord at vi kun kan få vitamin D fra solen i sommerhalvåret.

  Vitamin D2 får vi kun fra kosten. Det dannes av noen få sopp og planter, når de bestråles med ultrafiolett lys. Både vitamin D2 og D3 krever en etterfølgende aktivering i leveren og nyrene for å bli biologisk aktiv. Tidligere mente man at vitamin D2 og D3 var like effektive i kroppen, men etter målemetode er vitamin D3 56-87 % mer effektiv enn vitamin D2 til å øke blodets nivå av vitamin D og mer enn tre ganger så effektiv som D2 til å deponeres i fettvev*

  *Heaney RP, et al.Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.

  Vitamin D har flere viktige funksjoner i kroppen, blant annet:

  • Bidrar til normal funksjon av immunforsvar og muskler
  • Viktig for normal celledeling
  • Bidrar til vedlikehold av normale knokler og tenner
  • Bidrar til et normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor

        
  Kilder til vitamin D
  Det er to primære kilder til vitamin D: Sollys og kostholdet

  Vitamin D fra solen
  Tommelfingerregel - For å danne vitamin D fra sollys må UV-indeksen være minst tre eller høyere. UV-indeksen brukes som mål på intensiteten av solens ultrafiolette stråling. Hvis du er i tvil om du kan danne vitamin D fra solen så kan du se på skyggen din. Hvis lengden av skyggen din har samme eller kortere lengde enn høyden din så kan du danne vitamin D. Hvis skyggen derimot er lengre enn høyden din dannes ikke vitamin D.

  Vitamin D fra kosten
  Vitamin D finnes stort sett ikke i vegetabilske matvarer, det er lavt i meieriprodukter, men relativt høyt i noen animalske matvarer. Gode kilder til vitamin D er:

  • Fet fisk (laks, ørret, makrell og sild)
  • Beriket margarin, smør og i enkelte typer beriket lettmelk
  • Vitamin D finnes også i torskelever og egg

  Behov for vitamin D

  Forskning har vist at med hensyn til Smilende kvinne smører seg med solkrem på strandenmengden av  vitamin D i blodet, er
  et daglig tilskudd av vitamin D mer effektivt enn større ukentlige eller månedlige tilskudd.

  Norske myndigheter anbefaler et daglig vitamin D-tilskudd til:

  • Barn som ammes bør få tilskudd av vitamin D-dråper fra 1 ukes alder (i form av D-dråper)
  • Gravide
  • Barn og voksne med mørk hudfarge
  • Barn og voksne som bærer en tildekkende påkledning om sommeren
  • Personer som ikke kommer utendørs til daglig eller som unngår sollys
  • Pleiehjemsbeboere
  • Personer over 70 år

  Veganere og vegetarianere anbefales å følge de offisielle rådene for soling og eventuelt supplere med vitamin D-tilskudd om vinteren.

  Blodets innhold av vitamin D kan bestemmes i en blodprøve i enheten 25-hydroxyvitamin D (25-(OH)D) og måles i nmol/l.

  Vitamin D status graderes på følgende måte:
   

  •  <12 nmol/l: Alvorlig mangel
  •  12-25 nmol/l: Mangel
  •  25-50 nmol/l: Utilstrekkelig
  •  >50 nmol/l: Tilstrekkelig
  •  75-150 nmol/l: Optimalt nivå hos personer med skjøre knokler samt nyrepasienter
  •  >ca. 200 nmol/l: Risiko for forgiftning

     > = større enn
     < = mindre enn

  Ifølge Mattilsynet er det ingen rutinemessig grunn til å få undersøkt vitamin D innhold i blodet, men følgende personer bør få undersøkt deres D-vitaminstatus:
  Personer med kliniske symptomer på D-vitaminmangel eller hvor livsstil gir mistanke om mangel. Dvs. at de oppholder seg innendørs, har dekkende klær og ikke får sollys på huden.

  Vitamin D og normale aldersforandringer

  Selv om aldringsprosessen påvirker oss forskjellig i form av gener og livsstil, vil alle oppleve at kroppen over tid blir sliten og fungerer mindre effektivt. Dette er et resultat av normale  aldersforandringer. Disse aldersforandringene kan også ha betydning for den mengden vitamin D vi har behov for.

  De fleste celler i kroppen er utstyrt med vitamin D-reseptorer som er små strukturer på celleoverflaten som aktiveres av vitamin D3. Disse reseptorene som sitter på kroppens celler er også en forklaring på vitaminets mange forskjellige funksjoner i kroppen.

  •     ImmunsystemetIllustrasjon av immunsystemet

  Da man fant ut at vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon var det på grunn av at man oppdaget at forskjellige hvite blodlegemer som makrofager, dendritceller samt T- og B- lymfocytter var utstyrt med vitamin D-reseptorer. Vitamin D er nødvendig for at disse immuncellene skal kunne utføre sine funksjoner. For eksempel er det vist at aktivt vitamin D aktiverer gener i cellekjernen som koder for peptider som hemmer virus, bakterier og sopp.

  Immunforsvaret toppes i tenårene. Selv hos friske eldre har immunforsvart blitt mer sårbart ovenfor nye infeksjoner som man ikke har møtt på før. Eldre har for eksempel færre hvite blodlegemer i blodet og graden av betennelse i kroppen er høyere enn hos yngre mennesker. Eldre mennesker bør passe på at de får i seg tilstrekkelig med vitamin D.

  •     KnokkelvevetIllustrasjon av knokler

  Vår knokkelmasse toppes i 20 – 30 år alderen. Etter dette blir knokkelvevet over lang tid lettere og mer porøst. Vitamin D er nødvendig for normale knokler og tenner ved at vitamin D bidrar til et normalt innhold av kalsium i blodet og er nødvendig for at tenner og knokler kan ta opp kalsium.

  Fra 40 årsalderen skjer det et visst tap av knokkelmasse med et tap på 0,5 %  årlig for menn og cirka det dobbelte hos kvinner.

  •     MuskelfunksjonIllustrasjon av muskelfunksjonen

  Muskelfunksjonen har også bruk for vitamin D for å fungere normalt. Musklenes evne til å trekke seg sammen er avhengig av kalsium-ioner. Som nevnt tidligere er det vitamin D som regulerer blodets innhold av kalsium og på denne måten også muskelfunksjon.

  Samtidig som man blir eldre reduseres antallet vitamin D-reseptorer i muskelvevet. Dette medfører et gradvis tap av muskelmasse og muskelstyrke. Hjertemuskelen påvirkes ikke i nevneverdig grad av dette.

  •     Hud og slimhinnerIllustrasjon av hud og slimhinner

  Det er kjent at kroppen produserer et forstadie til vitamin D i huden når man utsettes for sollys av en viss styrke. Noe som tilsvarer en bølgelengde på mellom 290-315 nm. Faktorer som kan forhindre eller nedsette produksjonen av vitamin D fra sollys er luftforurensning, at man er ute tildekket, mørk hud, bruk av solkrem, fedme, at solen står for lavt på himmelen i tillegg til høy alder.
  Med alderen reduseres mengden av kollagen og elastin slik at huden blir mer slapp og rynkete. Huden blir mindre effektiv til å produsere vitamin D fra sollys og fordøyelsessystemet blir mindre effektivt til å ta opp vitamin D.

  Helsepåstander

  EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak vitamin D, og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:

  • Bidrar til et normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor
  • Bidrar til et normalt kalsiuminnhold i blodet
  • Bidrar til vedlikehold av normale knokler
  • Bidrar til vedlikehold av en normal muskelfunksjon
  • Bidrar til vedlikehold av normale tenner
  • Bidrar til et normalt fungerende immunsystem
  • Spiller en rolle i celledelingsprosessen

  Relaterte produkter

   

   

   

   

   

   

   

   

  Gratis frakt

  trustpilot