Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  100 % plantebasert vitamin D3 i Phytocaps

  Kategori: kosttilskudd

  • Små perler med 40 µg vitamin D3 fra alger
  • Phytocaps er produsert av fermentert mais, potet og erter
  • Kapslene er uten cellulose / hydroxypropylmethylcellulose / HPMC
  • Vitamin D er oppløst i kaldpresset olivenolje for optimalt opptak
  • Bidrar til et normalt immunsystem
  • Velegnet til vegetarianere og veganere
  • Fremstilt under farmasøytisk kontroll
  Les merShow less

  D-Pearls Green 40 µg

  Pharma Nord

  Innhold pr. døgndose (1 kapsel): 1 kapsel
   
  % av referanseinntak
  Vitamin D3 40 µg 800 %

  Produktfakta

  Anbefalt døgndose:
  Unge 11-17 år: 1 kapsel daglig.
  Voksne 18 år og over: 1-2 kapsler daglig.
  Kapselen svelges hel eller bites over.
  Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.


  Skal ikke brukes av barn under 11 år.


  Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.
  Egnet for vegetarianere og veganere


  Nettovekt: 80 kapsler = 16 g

  Ingredienser:
  Olivenolje,
  overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylstivelse),
  fuktighetsbevarer (vegetabilsk glyserol),
  stabilisatorer (agar, karragenan, pektin (eple)),
  vitamin D₃ (kolekalsiferol),
  fuktighetsbevarer (sorbitol),
  fettredusert kakaopulver,
  grønn te-pulver,
  rødbetepulver.

  Oppbevaring:
  Oppbevares utilgjengelig for barn.
  Oppbevares i romtemperatur,
  beskyttet mot direkte sollys.

  Best før utgangen av:
  Se eskens bunn

   

  Hva er D-Pearls Green?

  7 D-Pearls Green capsulesD-Pearls Green er små, myke plantebaserte kapsler med 40 μg vitamin D3 i hver kapsel. D-vitaminet i D-Pearls Green er skilt ut fra alger og oppløst i kaldpresset olivenolje for godt opptak. Kapslenes størrelse gjør dem enkle å svelge, men de kan også tygges. Phytokapslen er farget med litt fettredusert kakaopulver. Forskning har vist at D-Pearls har et godt opptak.
  Det har før vært mulig å få vitamin D2 (ergokalsiferol) fra planter og gjær, som veganere og vegetarianere kunne ta, men forskning (Shieh A, et al. 2016) har vist at vitamin D3 er mer effektiv for å øke kroppens nivå av vitamin D enn vitamin D2.
  D-Pearls Green er produsert av alger. Algene som er anvendt dyrkes under kontrollerte forhold, er godkjent som matvare og brukes i matvarer globalt. D-Pearls Green inneholder ikke deler av selve algen, men algene skiller ut vitamin D3 som renses og brukes. Det er ingen forskjell på vitamin D3 fra alger og lanolin. De er kjemisk identiske.

  Sikkerhet og kvalitet

  På Pharma Nords fabrikk i Vojens produseres både legemidler og kosttilskudd, hvilket gjør det mulig å føre samme kontroll med kosttilskudd, som man i forkant gjør med legemidler. Både kosttilskudd og legemidler undersøkes ut fra en nøye oppsatt plan – som sikrer at produktene inneholder det som ingredienslisten sier. Det gir forbrukerne en sikkerhet for at den enkelte D-Pearls inneholder den mengden D-vitamin, som står deklarert på esken.

  Dokumentert opptak
   

  En norsk forskergruppe (Grung et. al.) har vist at D-Pearls har et godt opptak. Her fikk to grupper med tenåringer enten 40 µg vitamin D som daglig tilskudd i tre måneder eller placebo.
  I placebogruppen endret i liten grad vitamin D nivået i blodet seg, mens det økte i gruppen som fikk D-Pearls.

  Illustrasjonen viser hvordan nivået av vitamin D utviklet seg i løpet av de tre månedene, hvor to grupper med tenåringer fikk enten 38 µg vitamin D i tilskudd eller placebokapsler.
  Kilde: Grung B. Linking vitamin D status. Scand J Psychol 2017; 58(2); 123-130.
   
  I en undersøkelse(studien) utført av amerikanske og norske forskere – fikk deltagerne 40 µg D-Pearls om dagen i fire og en halv måned vinteren over eller placebokapsler. Både ved start og slutt fikk deltagerne målt nivået av vitamin D i blodet.
  Til å begynne med hadde deltakerne et gjennomsnittsnivå på 63 nmol/L vitamin D i blodet – uten store forskjeller mellom placebogruppen og gruppen som fikk det aktive stoffet. Etter vintermånedene da studien startet, falt placebogruppens innhold av vitamin D i blodet til 47 nmol/L. En helt naturlig nedgang av vitamin D i vinterperioden, når man ikke får sol på kroppen. Imens opplevde gruppen som fikk D-Pearls at nivået av vitamin D økte til gjennomsnittlig 76 nmol/L i blodet.


  Illustrasjonen viser endringene av vitamin D i blodet i løpet av 4,5 måneder hos gruppen som fikk 40 µg vitamin D fra D-Pearls daglig og det reduserte innholdet av vitamin D i blodet hos gruppen som fikk placebokapsler.
  Kilde: Hansen AL. Vitamin D Supplementation during Winter. Nutrients. 2020; 12(11):E3258.

  Hva er vitamin D?

  Flere former for D-vitamin

  Vitamin D er et fettløselig vitamin. Det betyr at vitaminet trenger noe fett for å bli tatt opp i i tarmen. Vitamin D er som andre vitaminer essensielt. Det er flere typer vitamin D. De to viktigste formene for vitamin D er vitamin D2 og vitamin D3.
  Vitamin D2 fås kun fra kosten. Det dannes av noen typer sopp og planter når de stråles med ultrafiolett lys.
  Tidligere mente man at vitamin D2 og D3 var like effektive i kroppen, men avhengig av hvilke målemetode man bruker så er vitamin D3 56-87 % mer effektivt enn vitamin D2 til å heve blodets vitamin D innhold og mer enn tre ganger så effektivt som D2 til å lagres i fettvev*.

  * Heaney RP, et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.

  Barn og sykehjemsbeboere har bruk for mer vitamin D enn voksne.
  D-vitamin har en rekke viktige funksjoner i kroppen. For eksempel:

  • bidrar vitamin D til en normal funksjon av muskler og immunsystem
  • så er vitamin D involvert i en normal celledeling
  • hjelper vitamin D med å opprettholde normale knokler og tenner
  • bidrar vitamin D til et normal opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor

  Kilder til D-vitamin for vegetarianere og veganere

  Vi får bara vitamin D från solen på sommarhalvåret i SverigeSollys og tilskudd.
  D-vitamin fra Solen

  Vi danner forstadiet til vitamin D3 i huden ut fra kolesterol, når vi får tilstrekkelig  med sollys eller tilsvarende UV-stråling. Dette forstadiet skal videre omdannes (hydroksyleres) i henholdsvis leveren og nyrene for å bli til et aktivt vitamin D.
  Vitamin D fra sollys er en effektiv kilde til vitamin D, med det dannes kun når solen står høyt nok på himmelen. Norge ligger så langt mot nord at vi kun kan få vitamin D fra solen i sommerhalvåret.

  Tommelfingerregel
  For å danne vitamin D fra sollys skal UV-indeksen være minst 3 eller høyere. UV-indeksen brukes for å måle intensiteten av solens ultrafiolette stråling. Hvis du er i tvil om du kan danne D-vitamin fra solen så se på skyggen din. Hvis lengden av skyggen din har samme eller kortere lengde enn din høyde så kan du danne vitamin D. Men hvis skyggen din er lengre enn høyden så dannes det ikke vitamin D.

  D-vitamin fra kosten

  D-vitamin finnes stort sett ikke i vegetabilske matvarer. Det er kun noen få sopper som danner litt vitamin D.
  Det skjer et visst tap av vitamin D fra kosten når den varmes opp. 
   

  Fet fisk är en viktig källa till vitamin D men i grönsaker är innehållet mycket lågtUtilstrekkelig med vitamin D i plantemat

  Det er en utfordring å få tilstrekkelig med vitamin D kun fra vegetabilske matvarer. Personer som ikke spiser animalske produkter kan få vitamin D fra solen i sommerhalvåret. Kroppen vil lagre overskuddet av vitamin D fra sommerhalvåret. Overskuddet brukes når vi ikke lenger kan danne D vitamin i fra solen og det er fra septembermåned fordi solen står for lavt på himmelen. Det er ikke nok vitamin D i kroppen til hele vinterhalvåret. Uten tilskudd vil mange folks d-vitamin lager fra sollys derfor være lavt omkring desember måned.
  I følge helsedirektoratet får de aller fleste for lite vitamin D i kosten til å kompensere for at det er lite sollys i Norge på vinterstid og bør derfor ta tilskudd uansett kosthold*. 

  *Kilde: Kosthold og  https://www.helsenorge.no/kosthold-og-ernaring/vegetarisk-kosthold/pass-pa-naringsstoffer-vegetar/

   

  Vitamin D og normale aldersforandringer

  Selv om aldringsprosessen påvirker oss forskjellige alt etter hvilke gener og livsstil vi har vil alle oppleve at kroppen blir slitt og fungerer mindre effektivt. Dette hører med de normale aldersforandringene. Disse aldersforandringene kan også få betydning for den mengden vitamin D vi har behov for.
  De fleste av kroppens celler er utstyrt med vitamin D-reseptorer, som er små strukturer på celleoverflaten, som aktiveres av aktivt vitamin D3. Disse reseptorene på kroppens celler er også forklaringen på D-vitaminets mange forskjellige funksjoner i kroppen.

  ImmunsystemetImmunsystemet

  Det ble klart at vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon da man oppdaget at forskjellige hvite blodlegemer som makrofager, dendrittceller samt T- og B lymfocytter er utstyrt med vitamin D-reseptorer.
  Vårt immunsystem er på topp i tennårene. Til og med hos friske eldre er immunsystemet blitt mer sårbart ovenfor nye infeksjoner som de ikke har hatt før. Eldre personer som ikke er eller kommer seg utendørs daglig, sykehjemsbeboere og personer over 70 år bør være spesielt oppmerksomme på å få i seg tilstrekkelig med vitamin D.

  Knokkelvev
  Knoglevævet

  Vår knokkelmasse toppes i 20-30 års alderen. Etter dette blir knokkelvevet langsomt lettere og mere porøst. Vitamin D bidrar til opprettholde normale knokler og tenner da vitamin D bidrar til opptak og utnyttelse av kalsium som igjen inngår i mineraliseringen av knoklene.
  Fra 40 års alderen skjer det et gradvis tap av knokkelmasse og så mye som 0,5 % årlig for menn og nesten det dobbelte for kvinner.

  Muskelfunksjon
  Muskelfunktionen

  Vår muskelfunksjon har også behov for vitamin D for å fungere normalt. Musklenes evne til å trekke seg sammen er avhengig av kalsiumioner. Som tidligere nevnt regulerer D-vitaminet blodets innhold av kalsium og av denne vei også muskelfunksjon.
  I takt med at vi blir eldre minsker antallet av vitamin D reseptorer i muskelvevet. Det medfører et gradvis tap av muskelmasse og muskelstyrke. Hjertemuskelen er derimot ikke i nevneverdig grad påvirket av dette.

   

  Hvordan tas vitamin D opp?

  Det er kjent at kroppen produserer et forstadium til vitamin D i huden når den utsettes for sollys av en viss styrke, det vil si en bølgelengde på mellom 290 – 315 nm. Faktorer som forhindrer eller nedsetter produksjonen av vitamin D fra sollys er alvorlig luftforurensing, å gå tildekket, mørk hud, bruk av solkrem, fedme, at solen står lavt på himmelen i tillegg til høy alder.

  Helsepåstander

  Helsepåstander
  EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak vitamin D, og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:

  • Bidrar til et normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor 
  • Bidrar til et normalt kalsiuminnhold i blodet 
  • Bidrar til vedlikehold av normale knokler 
  • Bidrar til vedlikehold av en normal muskelfunksjon 
  • Bidrar til vedlikehold av normale tenner 
  • Bidrar til et normalt fungerende immunsystem 
  • Spiller en rolle i celledelingsprosessen 
  trustpilot