Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Effektiv NAD+ booster

  • Formel med to former for niacin med langsom frigivelse for optimalt opptak 
  • Niacin er en effektiv NAD+ booster og omdannes til NADH i kroppen 
  • Formel basert på vitenskapelig forskning
  • Niacin bidrar til en normal energiomsetning og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse 
  • Fremstilt under dansk farmasøytisk kontroll
  Les merShow less

  Bio-Nad+ Booster

  Pharma Nord

  Innhold pr. døgndose 2 tbl.  %RI* 3 tbl. % RI*
  Niacin 500 mg NE** 3125 % 750 mg NE** 4688 %

  *RI = Referanseinntak
  **NE = niacin-ekvivalenter

  Produktfakta

  Anbefalt døgndose:

  1 tablett 2-3 ganger daglig for personer over 18 år.

  Den anbefalte døgndosen bør ikke overskrides.

  Egnet til veganere og vegetarianere.

  Kosttilskudd bør ikke brukes som en erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.


   

  Nettovekt: 60 tabletter = 51 g

  Ingredienser:
  Fyllstoff (hydroksypropylmetylcellulose,
  mikrokrystallinsk cellulose),
  niacin (nikotinamid, nikotinsyre),
  antiklumpemiddel (magnesiumsalter av fettsyrer).

  Oppbevaring:
  Oppbevares utilgjengelig for barn.
  Oppbevares i romtemperatur,
  beskyttet mot direkte sollys.

  "Bio" i produktnavnet refererer til produktets biotilgjengelighet.

  Hva er Bio-NAD+ Booster?

  Hvide NAD+ Booster tabletterBio-NAD+ Booster består av hvite tabletter, hvor hver inneholder 250 mg niacin fordelt som nikotinamid og nikotinsyre. Den anbefalte doseringen av Bio-NAD+ Booster er to til tre tabletter daglig, fordelt utover dagen. Produktets formulering er utviklet av Pharma Nord og basert på vitenskapelig forskning. De aktive stoffene i tablettene frigis langsomt, hvilket gir optimalt opptak og utnyttelse i kroppen.

  Hvorfor en booster?
  Forskere ved Universitet i Helsinki offentligjorde i 2020 resultatet av et klinisk forsøk som viste at en kombinasjon av nikotinamid og nikotinsyre i en spesielt langsom utløsende tablett økte NAD+ nivået i blodet opp til åtte ganger i løpet av noen månder.
  Det er denne forskningen, som ligger til grunn for Bio-NAD+ Booster. Tilskudd av NAD+ er derfor unødvendig. Det skyldes at tilskudd av NAD+ eller NADH i blodet ikke vil være en fordel for cellene. Kroppens celler skal i stedet produsere det selv. Derfor er en NAD-booster å foretrekke, da den inneholder forstadiene, så cellene selv kan danne det.

  Om Niacin, NAD+ og NADH

  Det er flere forskjellige stoffer som fungerer som forstadier til NAD i kroppen via en rekke biologiske prosesser. Eksempler på disse forstadiene er nikotinsyre, nikotinamid, nikotinamid ribosid (NR) og nikotinamidmononukleotid (NMN).

  NAD (Nikotinamid adenindinukleotid) er et koenzym, som er sentralt for stoffskiftet. NAD som finnes i alle levende celler, kalles et dinukleotid, fordi det består av to nukleotider forbundet gjennom deres fosfatgrupper. Det ene nukleotidet inneholder en adenin- nukleobase og det andre nikotinamid. NAD finnes i to former i kroppen: NAD+ som er den oksiderte formen, og NADH som er den reduserte formen.

  NAD er et stoff, som finnes i alle levende celler i kroppen. NAD er klassifisert som et koenzym, altså et stoff som gjør det mulig for at biokjemiske reaksjoner skjer i kroppen.

  NAD i både oksidert og redusert form spiller en viktig rolle, da cellenes små kraftverk, mitokondriene, omdanner kalorier fra mat til energi. Sitronsyresyklusen og elektrontransportkjeden er nøkkeltrinn i cellenes energiomdannelse. Det er gjennom disse prosessene at vi kan danne molekylet ATP, som er vår energivaluta, som brukes i kroppens energikrevende prosesser.

  Niacin omdannes til NAD
  Niacin (i form av nikotinamid og nikotinsyre) tilhører gruppen av B-vitaminer, som omdannes til NAD i kroppen. NAD produseres i kroppen via forskjellige synteseveier, sånn som fra aminosyren tryptofan (de novo syntese) eller fra niacin (Preiss-Handler syntese). Kroppens naturlige NAD-produksjon nedsettes etterhvert som vi blir eldre, fordi disse signalveiene blir mindre effektive.

  Formulering med langsom frigivelse

  Fordi niacin akkurat som de andre B-vitaminene er vannløselig, kan det tas opp ganske rakst i blodet fra tarmen. Men vannoppløselige næringsstoffer kan tapes via vanndrivende som koffein, alkohol og andre stoffer, fordi de øker mengden av vann, som forlater kroppen.

  Niacin i en slow-release formel gjør det mulig for forbindelsene å  bli tatt langsomt opp i blodet. Dette gjør det mulig med en stabil frigivelse og forhindrer store tap.

  Helsepåstander

  EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak niacin og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:

  Niacin

  • bidrar til nervesystemets normale funksjon
  • bidrar til normal energiomsetning
  • bidrar til normal psykologisk funksjon
  • bidrar til å opprettholde normal hud og normale slimhinner 
  • bidrar til å redusere tretthet og utmattelse
    
  Illustrasjon av pakke og teksten fri frakt
  trustpilot