Omega-3 fettsyrer fra mikroalger og chiafrø
Kategori: kosttilskudd
- Kapselskallet, Phytocaps, er lagd av fermentert mais, potet og erter
- Med EPA og DHA, som bidrar til normal hjertefunksjon1
- Med DHA, som bidrar opprettholdelse av normal hjernefunksjon2 og normalt syn2
- Inneholder ALA som bidrar til å opprettholde normalt kolesterolnivå i blodet3
- Kapslene er uten cellulose / hydroxypropylmethylcellulose / HPMC
- Velegnet til vegetarianere og veganere
- Fremstilt under farmasøytisk kontroll
Omega 3 Phyto
Næringsinnhold pr. døgndose | 2 kaps. | % av referanseinntak |
---|---|---|
Omega-3 fettsyrer | 562 mg | ikke fastlagt |
Hvorav | ||
EPA1 | 62 mg | ikke klarlagt |
DHA2 | 250 mg | ikke klarlagt |
ALA3 | 250 mg | ikke klarlagt |
1) Den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på 250 mg EPA og DHA.
2) Den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på 250 mg DHA.
3) Den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på 2 g ALA.
Produktfakta
Anbefalt døgndose:
2 kapsler daglig for voksne over 18 år.
Skal ikke inntas av spedbarn og barn under 3 år.
Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.
Egnet for vegetarianere og veganere.
Kosttilskudd bør ikke brukes som en erstatning
for en variert kost og en sunn livsstil.
Ingredienser:
Olje med høyt innhold av DHA og EPA fremstilt av olje fra mikroalgen Schizochytrium sp.,
chiaolje (Salvia hispanica),
overflatebehandlingsmiddel (hydroxypropylstivelse),
fuktighetsbevarer (vegetabilsk glycerol),
stabilisatorer (agar, karragenan, pectin (eple)).
renset vann,
fugtighetsbevarer (sorbitol),
grønn te pulver,
rødbetepulver.
Oppbevaring:
Oppbevares utilgjengelig for barn.
Oppbevares i romtemperatur,
beskyttet mot direkte sollys.lys.
Hva er Omega 3 Phyto?
Omega 3 Phyto er et alternativ til fiskeolje. Produktet består av omega 3 fettsyrer fra mikroalger, som bidrar med dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA), og fra chiaolje som bidrar med omega-3-fettsyren alfa-linolensyre (ALA). Kapselen er Pharma Nords egenutviklede vegetabilske Phytocaps, lagd av mais, poteter og erter.
Hver kapsel inneholder 281 mg vegetabilske, essensielle omega 3 fettsyrer.
Om fettsyrene i Omega 3 Phyto
Omega 3 fettsyrene er essensielle, hvilket vil si at de er livsviktig og må tilføres via kostholdet slik som vitaminer. Spiser man ikke fisk, er det derfor nødvendig å få i seg disse omega 3 fettsyrene på andre måter. Da er alge- og frøolje god erstatning.
Om algeoljen
Mikroalgen Schizochytrium er en encellet alge, som lever av organiske stoffer fra nedfelte blader og annet nedfall ved kystområdene i tropene. Algen som har sin opprinnelse i mangroveskogen, krever ikke lys. Algen er i stand til å produsere omega 3 fettsyrene EPA og DHA fra de plantene som den omdanner. Algeoljen gir de samme helsemessige fordelene som fiskeolje. Fordi den EPA og DHA man finner i fisk kommer fra de algene som fisken har spist.
Algeoljen produseres i EU. Den er ikke-GMO, glutenfri og lavallergen. Algeoljen utvinnes ved hjelp av fermentering etterfulgt av uttrekk uten bruk av løsningsmidler også blir oljen renset. Dette er en miljøvennlig prosess.
For å begrense risiko for oksidering gjennomgår oljen en patentert prosess, som bevarer oljens ernæringsegenskaper, som smak, lukt, farge og utseende. I den patenterte teknologien inngår en blanding av antioksidanter som virker synergisk.
Denne teknologien garanterer en stabil olje, som bevarer oljens ernæringmessige verdi uten smak av fisk og uten fiskerap
Om Chiaoljen
Chiaolje fremstilles ved mekanisk pressing av oljeholdige Chiafrø. Chiaplanten som på latin heter Salvia hispanica tilhører myntefamilien og stammer opprinnelig fra det sydlige Mexico og nordlige Guatemala. Chiaplanten kan under optimale forhold bli langt over en meter høy. Planten har fiolett-hvite blomster, og dens små, ovale, gråbrune frø har et høyt innhold av fettsyrer. Oljens innhold av omega 3-fettsyren alfa-linolensyre (ALA) er over 60 %. På grunn av det høye fettsyreinnholdet, krever utvinningen av oljen ingen oppløsningsmidler. Oljen er derfor kaldpresset og etterfølgende filtrert for å fjerne urenheter.
Kroppen har en viss kapasitet til å omdanne ALA til fettsyrene eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA) ved hjelp av enzymer.
Helsepåstander
EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak omega 3-fettsyrene og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:
- EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.
- DHA bidrar til å opprettholde normalt syn. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA.
- DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA.
- ALA bidrar til å opprettholde normalt kolesterolnivå i blodet. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 2 gram ALA.
- Inntak av dokosaheksaensyre (DHA) bidrar til normal utvikling av synsevnen hos spedbarn opp til 12 måneders alder* (Art. 14)
*Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 100 mg DHA - Morens inntak av dokosaheksaensyre (DHA) bidrar til normal utvikling av øyet hos fosteret og spedbarn som ammes** (art. 14)
** For gravide og ammende kvinner oppnås den gunstige virkningen med et daglig inntak av 200 mg DHA sammen med det anbefalte daglige inntaket av omega-3-fettsyrer for voksne, det vil si: 250 mg DHA og eikosapentaensyre (EPA).