Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Selen med høyt opptak

  Kategori: kosttilskudd

  • Eneste selentilskudd med et dokumentert, ensartet innhold av aktivt selen med et opptak i kroppen på 88,7 % for hver batch
  • Med patentert SelenoPrecice-selengjær
  • Har et høyt og stabilt innhold av organisk L-selenometionin
  • Inneholder selen-metyl-selenocystein samt mer enn 20 andre organiske selenformer
  • Anvendt i den dansk/svensk/engelske PRECISE-studien samt den svenske KiSel10-studien
  • Er valgt som europeisk referanseprodukt for selenberiket gjær
  • Fremstilt i Danmark under farmasøytisk kontroll
  Les merShow less

  SelenoPrecise

  Pharma Nord

  Innhold pr. døgndose (1 tablett):   % av referenseinntak
  Selen 100 µg 182 %

  Produktfakta

  Anbefalt døgndose:
  1 tablett daglig. Svelges hel.
  Tas sammen med et måltid.
  Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

  Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.

  Egnet for veganere og vegetarianere.

  Oppbevaring:
  Oppbevares utilgjengelig for barn.
  Oppbevares i romtemperatur, beskyttet mot direkte sollys.

  Nettovekt: 60 tabletter = 18 g

  Ingredienser:
  Fyllstoff (mikrokrystallinsk cellulose),
  konsistensmiddel (dikalsiumfosfat),
  selenberiket gjær (SelenoPrecise®*),
  konsistensmiddel (silisiumdioksid),
  antiklumpemiddel (magnesiumsalter av fettsyrer),
  overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose).

  *EP Patent No. 1 478 732 B1

  Hva er SelenoPrecise?

  SelenoPrecise er små, runde hvite tabletter som inneholder 100 mikrogram selen fra Pharma Nords patenterte og standardiserte selengjær. SelenoPrecise inneholder, i tillegg til organisk bundet selenometionin og metylselenocystein, mer enn 20 andre selenforbindelser. SelenoPrecise skiller seg ut ved å kunne dokumentere svært høy biotilgjengelighet og stabil kvalitet:

  • 89 % av seleninnholdet tas opp i kroppen
  • 15 laboratorier i 12 forskjellige land har målt et høyt og stabilt innhold av L-selenometionin i SelenoPrecise

   

  Hvorfor så mange selenformer?

  SelenoPrecise inneholder mange forskjellige selenformer, fordi det har vist seg at de ulike formene har noe forskjellige funksjoner i organismen. Ved å tilføre et bredt spekter av selenforbindelser, er det mulig å etterligne den naturlige selenvariasjonen som finnes i en allsidig kost.

  Offisielt referanseprodukt

  Pharma Nord har en verdensomspennende patent på råvaren som er benyttet i SelenoPrecise. På grunn av sin kvalitet og dokumentasjon benyttes SelenoPrecise til mange vitenskapelige formål. SelenoPrecise er offisielt valgt som europeisk referanseprodukt for selenberiket gjær.

  Hva er selen?

  Selen er et essensielt sporstoff som inngår i en lang rekke selenoproteiner og selenavhengige enzymer. Et av disse enzymene er glutationperoksidase (gsh-pX) som har flere funksjoner i kroppen. Selen inngår i biologiske prosesser som blant annet har betydning for opprettholdelse av:

  • Et normalt immunforsvar
  • Skjoldbruskkjertelens funksjon
  • Normal spermatogenese
  • Cellebeskyttelse mot oksidativt stress
  • Normalt hår og normale negler


  Det meste av kroppens selen finnes i to former:

  Selenometionin (som innbygges i stedet for metionin i en rekke forskjellige proteiner) og selenocystein.

  Selenometionin får vi utelukkende fra kosten ettersom kroppen ikke selv kan produsere det. I kroppen kan selenometionin endres til selenocystein, som vi også kan få fra kosten i form av se-metylselenocystein.

  Hvis kosten inneholder lite selen, kan kroppen i en periode deponere selen ved å omsette selenometionin bundet i proteinstrukturer.

  SelenoPrecise inneholder begge disse hovedformene, samt en lang rekke andre selenforbindelser.

  Hvor finnes selen?Skurtreske i åker

  Selen finnes i blant annet fisk, nøtter og kornprodukter. For personer som ikke regelmessig spiser disse matvarene, kan det være en fordel å ta et tilskudd med selen for å dekke behovet. I følge Helsedirektoratet er anbefalt daglig inntak 50 mikrogram (µg) for kvinner og 60 µg for menn.

  Organisk selen tas bedre opp

  Selen i landbruksjord er uorganisk, men tas opp av dyr og planter og omdannes til organisk selen. Selen som man får fra kosten, er organisk og er for eksempel bundet til aminosyrer som metionin og cystein. Selen i kosttilskudd kan både være organisk og uorganisk. Man vet at organiske selenforbindelser lettere tas opp i kroppen og inngår i selenavhengige enzymer og selenoproteiner.

  Varierende innhold av selen i landbruksjord

  I land hvor landbruksjorda er rik på selen får befolkningen som en konsekvens av dette et tilsvarende høyt inntak av selen. I USA, som har mye selen i landbruksjorda, særlig i det nordlige USA, ligger befolkningens inntak av selen helt naturlig på mellom 60 og 220 µg daglig.

  Norge tilhører et såkalt «selenfattig område» fordi det naturlige innholdet av selen i landbruksjorden er lavere enn andre steder i verden. Det at inntaket av selen fra kosten ikke er lavt i Finland, skyldes at gjødselen selenberikes.

  Kart med visse land og gjennomsnittlig inntak av selen i befolkningen

   

  Selen er ikke bare selen

  Selen er et grunnstoff og et mineral som finnes i jorda i varierende mengde. I land som USA har landbruksjorda et høyt innhold av selen, mens det derimot er relativt lavt i blant annet Norge. Korn og andre planter tar opp selen fra jordsmonnet. Derfor avhenger kostens innhold av selen i stor grad av mengden selen som finnes i landbruksjorden.

  Organisk og uorganisk selen

  Det er viktig å være oppmerksom på at det er forskjellige former for selen når man velger preparat.

  Uorganisk selen

  I selenprodukter benyttes ofte uorganisk selen i i form av selensaltene natriumselenit og natriumselenat. Selen er normalt uløselig i vann, men selen i form av selenit og selenat er løselig i vann. Litt over halvparten av disse to uorganiske selensaltene tas opp i kroppen. Selenit tas noe lettere opp sammenlignet med selenat, men de utskilles også raskere, hvilket er med på å begrense nytteverdien.

  Organisk selen

  Planter tar opp uorganisk selen fra jorda i form av selenat. Når selenet inngår i plantene som selenmetionin og i mindre grad som selenocystein, blir det omdannet til organisk selen. Den organiske selenforbindelsen L-selenmetionin, altså selen bundet til amonisyren metionin, kan også fremstilles syntetisk. Syntetisk L-selenmetionin er mye brukt som organisk selentilskudd, og er blant de mest undersøkte selenforbindelsene. Fra animalske matvarer får vi primært selen i form av selenocystein.

  Selengjær

  Selengjær kommer fra gjærceller som dyrkes i et selenholdig næringssubstrat. Det gir et høyt innhold av naturlig organisk L-selenmetionin. Selengjær inneholder også metylselenocystein samt en lang rekke andre organiske selenforbindelser, som emulerer den naturlige selenvariasjonen som finnes i mat og som ifølge vitenskapelige studier er viktig. Gjæren inaktiveres etter produksjon ved hjelp av varme og fungerer da som et selenrikt proteinstoff.

  Også forskjell på selengjær

  Det er stor forskjell på kvaliteten til forskjellige selengjærprodukter. En ikke-standardisert selengjær er ofte utsatt for store variasjoner i art og mengde av de forskjellige selenforbindelsene. Det medfører at opptaket kan variere mye. Produkter med selengjær som viser de beste egenskapene, lages med en farmasøytisk kvalitet. Den har derfor liten variasjon i art og mengde av de forskjellige selenforbindelsene.

   

  Det best dokumenterte selenproduktet i EU

  SelenoPrecise Eurotabs er et av de mest veldokumenterte selenpreparatene når det gjelder vitenskapelig dokumentasjon for stabilitet, sikkerhet og opptak.

  SelenoPrecise Eurotabs kan som eneste selentilskudd dokumentere et stabilt opptak på 88,7 % for hver eneste batch.** SelenoPrecise har et stabilt innhold på 66 % organisk L-selenometionin og inneholder selen-metyl-selenocystein, samt mer enn 20 andre organiske selenforbindelser, som hver har forskjellige funksjoner i kroppen.

  Dette gjør preparatet til en svært veldokumenteret selenkilde og er samtidig årsak til at SelenoPrecise brukes i vitenskapelige studier og forskningsprosjekter verden over.

  Mange mennesker tar daglig et tilskudd med selen, men er kanskje ikke klar over at det kan være stor forskjell på produktene. Hvis du er i tvil om du bruker det riktige produktet, så kan du prøve å teste ditt nåværende selenprodukt opp mot SelenoPrecise, som hører til Danmarks best dokumenterte tilskudd av selen.

  Test ditt selenprodukt   Seleno-
  Precise
    Mitt nåværende selenprodukt
  Over 20 års brukererfaring i Danmark   Ja   ?
  Vitenskapelig dokumentasjon for opptakelighet   Ja   ?
  Vitenskapelig dokumentasjon for sikkerhet   Ja   ?
  Vitenskapelig dokumentasjon for virkning   Ja   ?
  Er valgt som det europeiske referanse produkt for selenberiket gjær   Ja   ?
  Produsert i Danmark under GMP kontroll og legemiddelstandard   Ja   ?
  Inneholder mer enn 30 organiske selenforbindelser, hvor den dominerende er L-selenomethionin   Ja   ?
  Naturidentiske selenforbindelser, dvs. de samme typene som finnes i selenholdige matvarer   Ja   ?
  Testet og dokumentert i over 75 vitenskapelige studier   Ja   ?
  Er patentert   Ja   ?
  Brukes daglig av tusenvis av forbrukere i mer enn 40 land   Ja   ?
  Har en stabil, ensartet kvalitet som ikke avviker fra produksjon til produksjon   Ja   ?
  100 % dansk produkt, da det både er utviklet, fremstilt og pakket i Danmark under kontroll av de danske myndighetene   Ja   ?

  SelenoPrecise Eurotabs er Danmarks første selengjærprodukt. Det inneholder lettopptakelige selenforbindelser som L-selenometionin og selen-metyl-selenocystein, som inngår i kroppens selenavhengige proteiner og bidrar til et normalt immunforsvar, en normal skjoldbruskkjertelfunksjon og sæddannelse samt medvirker til å vedlikeholde hår og negler. Selen bidrar også til å beskytte kroppens celler mot oksidativt stress.

  SelenoPrecise Eurotabs - når du vil betale litt mer for kvalitet og sikkerhet.

  ****Bügel S, et al. Absorption, excretion, and retention of selenium from a high selenium yeast in men with a high intake of selenium. Food Nutr Res. 2008;52.

   

  Helsepåstander

  EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak selen, og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:

  • Bidrar til normal spermatogenese
  • Bidrar til å opprettholde normalt hår og negler
  • Bidrar til immunsystemets normale funksjon
  • Bidrar til skjoldbruskkjertelens normale funksjon
  • Bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress

  Relaterte produkter

   

   

  I Finland berikes gjødsel med selen

  YouTube-film: I Finland berikes gjødsel med selen

  Pharma Nords patenterte selengjær godkjent i EU

  Pharma Nords selengjær SelenoPrecise er en høyopptakelig, standardisert selengjær.

  Les EU`s vitenskapelige ekspertpanel EFSA`s sikkerhetsvurdering av kilden til selengjær som Pharma Nord anvender: Klikk her

  Tekstboks med link til EFSAs sikkerhetsvurdering av kilden til selengjær som Pharma Nord bruker
  trustpilot