Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Det originale KiSel-10-tilskuddet med Q10 og selen


  For et energifylt seniorliv

  Kategori: Kosttilskudd

  • Kombinasjon av selen og koenzym Q10 som ble brukt i KiSel-10-studien
  • Inneholder den patenterte selengjæren SelenoPrecise®. Selen bidrar till immunsystemets normale funksjon og til å beskytte cellene mot oksidativ stress
  • Spesielt tilpasset middelaldrende og eldre personer
  • Fremstillt under dansk farmasøytisk kontroll

   

  Kosttilskudd-kombinasjonen det stod skrevet om i avisutgaven av Aftenposten 10.05.2024.

   

  Les merShow less

  SelenoQ10

  Pharma Nord

  Innhold pr. døgndose:  (1 kapsel og 1 tablett)     % av referanseinntak
  Ubiqinon (koenzym Q10) 100 mg   ikke klarlagt
  Vitamin B2 1,4 mg   100 %
  Selen 100 µg   182 %

  Produktfakta

  Anbefalt døgndose:
  1 kapsel og 1 tablett daglig for voksne over 18 år.
  Svelges hele. Tas sammen med et måltid.
  Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

  Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og sunn livsstil.


  Oppbevaring:
  Oppbevares utilgjengelig for barn.
  Oppbevares i romtemperatur, beskyttet mot direkte sollys.

  Fremstilt under farmasøytisk kontroll.

  Nettovekt: 60 tabl. + 60 kaps. = 61 g

  Ingredienser:
  Q10 kapsler:

  Soyaolje (delvis herdet), gelatin (storfe), ubiqinon (koenzym Q10), fuktighetsbevarer (glyserol), antioksidant (alfa-tokoferol), vitamin B2 (riboflavin) fargestoffer (jernoksid, riboflavin).

  SelenoPrecise® tabletter:
  Fyllstoff (mikrokrystallinsk cellulose), konsistensmiddel (dikalsiumfosfat), selenberiket gjær (*SelenoPrecise®), konsistensmiddel (silisiumdioksid), antiklumpemiddel (Magnesiumsalter av fettsyrer), overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose).

  *EP Patent No. 1 478 732 B1.

  Hva er SelenoQ10?

   

  SelenoQ10 er et kombinasjonsprodukt som inneholder myke kapsler med 100 mg Q10 i form av ubiqinon tilsatt vitamin B2, samt runde, hvite tabletter med 100 mikrogram selengjær (SelenoPrecise). SelenoQ10 er spesielt egnet for middelaldrende og eldre personer.

  Det anbefalte inntaket er 1 kapsel og 1 tablett daglig sammen med et måltid.

   

   

  Hvorfor du bør ta SelenoQ10

  SelenoQ10 er spesielt egnet for middelaldrende og eldre personer.SelenoQ10 kombinerer den patenterte, organiske selengjæren, SelenoPrecise®, med Bio-Qinon Q10 (koenzym Q10) i en spesiell formulering for å gi høyest mulig biotilgjengelighet.

  Selen er viktig for alle mennesker, men eldre kan ha økt behov for dette næringsstoffet ettersom selen bidrar til normal funksjon av immunsystemet samtidig som det beskytter kroppens celler mot oksidativt stress.

  Selen er en bestanddel i et antall selenoproteiner, blant annet i enzymet thioredoxin-reduktase som kan regenerere Q10 i kroppen. Tilstrekkelig med selen bidrar på denne måten til å optimalisere funksjonen av Q10 i kroppen.

  Seleninnholdet i jordsmonnet i Norge og i store deler av Europa er lavt noe som fører til at korn som er dyrket her er fattige på selen. Før importerte vi i Norge korn fra USA hvor jordsmonnet inneholder mer selen, men ettersom vi er mer selvforsynte med korn i dag er også seleninnholdet lavt i maten vår lavt. Finland er ett av unntakene i Europa ettersom de har lovfestet selenberikning av gjødsel i jordbruket.

  Koenzym Q10 er et vitaminlignende stoff som vi får i oss fra visse matvarer, men vi kan også danne stoffet i kroppen vår. Koenzym Q10 finnes naturlig i blodet og i alle våre celler inne i mitokondriene der energi produseres. Kroppens Q10-nivå er høyest i 20-25 årsalderen og etter det synker produksjonen desto eldre vi blir.

  Hvilke selen brukes i SelenoQ10?

  SelenoPrecise er en patentert * selengjær som inneholder selenometionin og mer enn 20 forskjellige organiske selentyper. SelenoPrecise er utviklet med hensyn til å etterligne det mangfoldet av selentyper som finnes i et variert kosthold. Vitenskapelig dokumentasjon viser at 88,7 % av seleninnholdet i SelenoPrecise absorberes i kroppen. Seleninnholdet i denne mye brukte selengjæren er meget stabil og er derfor ideell for vitenskapelig forskning der et pålitelig og homogent tilskudd er nødvendig. SelenoPrecise er dokumentert i over 75 publiserte vitenskapelige studier.

  * EP patent 1 478 732 B1

  Hvilke koenzym Q10 blir brukt i SelenoQ10?

  Pharma Nord har brukt mer enn 25 år på å utvikle og optimalisere Q10, med formålet å produsere et Q10-preparat som vitenskapelig kan dokumentere overlegen biotilgjengelighet og kvalitet.

  En rekke kliniske studier har vist at Q10 fra Pharma Nord, hvor koenzym Q10 er oppløst i renset soyaolje og innkapslet i myke kapsler som beskytter mot lys, gir en høyere biotilgjengelighet enn andre formuleringer.

  Dette målrettede arbeidet er grunnen til at Pharma Nords Q10 i dag er det mest solgte Q10 i Europa og Q10-preparatet som offisielt brukes i internasjonal Q10-forskning representert ved den internasjonale Coenzyme Q10 Association (ICQA).

   

  Hva er KiSel-10?

  KiSel-10 er det offisielle navnet på en banebrytende studie som ble utført av svenske forskere  ledet av professor Urban Alehagen som ble publisert i 2013 i International Journal of Cardiology. I studien som var en dobbelblindet, placebo-kontroll studien ble 443 eldre friske menn og kvinner tilfeldig delt i to grupper. Den ene gruppen fikk et daglig tilskudd med selengjær (SelenoPrecise) og  koenzym Q10 (Bio-Qinon Active Q10), mens den andre gruppen fikk tilsvarende placebo. Intervensjonsperioden (studiets varighet) var fem år og forskerne fant blant annet at livskvaliteten var signifikant bedre i gruppen som fikk selen og Q10.

  Helsepåstander

  EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak selen og vitamin B2 (riboflavin), og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:

   

  Selen

  • Bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress

  • Bidrar til immunsystemets normale funksjon

  • Bidrar til skjoldbruskkjertelens normale funksjon

  • Bidrar til å opprettholde normalt hår og negler

  • Bidrar bidrar til normal spermatogenese

   

  Vitamin B2 (riboflavin)

  • Bidrar til normal energiomsetning

  • Bidrar til nervesystemets normale funksjon

  • Bidrar til å opprettholde normale slimhinner

  • Bidrar til å opprettholde normale røde blodlegemer

  • Bidrar til å opprettholde normal hud

  • Bidrar til å opprettholde normalt syn

  • Bidrar til normal omsetning av jern

  • Bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress

  • Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse

  Vi sender alltid fraktfritt
  trustpilot