Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Krom for normalt blodsukkernivå

  Kategori: kosttilskudd

  • Organisk krom fra kromgjær (ChromoPrecise®)
  • Bidrar til å opprettholde normalt  blodsukkernivåer
  • Bidrar til normal omsetning av kostens makronæringsstoffer
  • Hver tablett inneholder 100 µg organisk krom
  • Fremstilt under farmasøytisk kontroll
  Les merShow less

  Bio-Chrom - ChromoPrecise

  Pharma Nord

  Innhold pr. døgndose (1 tablett):   %  av referanseinntak
  Krom 100 µg 250 %

  Produktfakta

  Anbefalt døgndose:
  1 tablett daglig for voksne og ungdom fra 11 år.
  Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

  Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.

  Egnet for vegetarianere og veganere.

  Tabletten utnyttes bedre ved samtidig inntak av kostfiber, f.eks. 4 Bio-Fiber pr. 1 Bio-Chrom tablett.
   

  Ingredienser:
  ChromoPrecise (krom(III)beriket gjær), maltodekstrin, fyllstoff (mikrokrystallinsk cellulose), antiklumpemidler (talkum, silisiumdioksid), overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose), konsistensmiddel (magnesiumsalter av fettsyrer).

  Oppbevaring:
  Oppbevares utilgjengelig for barn.
  Oppbevares  i romtemperatur,
  beskyttet mot direkte sollys.

   

   

  "Bio" i produktnavnet refererer til produktets biotilgjengelighet.

  Hva er Bio-Chrom?

  Bio-Chrom er tabletter som hver inneholder 100 μg av det viktige sporstoffet krom. Krommet som brukes i Bio-Chrom er organisk krom som er bundet til gjærens naturlige aminosyrer (ChromoPrecise).

  Bio-Chrom og gjær

  ChromoPrecise inneholder ikke levende, formeringsdyktige gjærceller, men består av et kromholdig proteinrikt pulver fremstilt av gjærceller. ChromoPrecise anbefales ikke til personer med gjærallergi.

   

  Fra GTF til chromodulin

  I mange år trodde man at krom inngikk som en del av et stoff kalt GTF (Glucose Tolerance Factor). GTF mentes, utover krom, å også bestå av B-vitaminet niacin samt aminosyrene glycin, cystein og glutaminsyre. Teorien om GTF var dog kun delvis underbygget, og det lykkes aldri å bevise eksistensen av GTF-molekylet i kroppen.

  Nyere forskning har derimot påvist eksistensen av et unikt krom-bindende molekyl kalt chromodulin, som er noe ulikt GTF, men med de samme egenskapene. Når vi snakker om chromodulin i stedet for GTF i forbindelse med Bio-Chrom, så er det de samme fordelene vi viser til.

  Hva er krom?

  Krom er et mineral og næringsstoff som, i sin trivalente form, har betydning for normal omsetning av karbohydrater, fett og proteiner. Krom bidrar dessuten til de biologiske prosessene som er med på å opprettholde et normalt blodsukkernivå. Krom virker ved å inngå i et kompleks av aminosyrer på cellenes innside som er med på å sikre stabil tilførsel av glukose fra blodet.

  Noen forbinder gjerne krom med blanke deler på badeværelset og på motorsykler, men disse kromtypene er imidlertid ikke det samme som den formen som inngår i menneskers biokjemi. Vi trenger krom i form av såkalt trivalent krom. At krom er trivalent betyr at det er i stand til å danne tre kjemiske bindinger til andre atomer. Uorganisk bundet krom har vanligvis dårlig opptak i kroppen, selv om det er trivalent.

  Melkesyre binder krom

  Trivalent krom har i tillegg den egenskapen at det binder seg til melkesyre (laktat). Derfor kan kroppen miste en del krom i situasjoner der kroppen produserer mye melkesyre, for eksempel ved anstrengende arbeid samt i situasjoner hvor cellenes energiproduksjon er utilstrekkelig.

  Kroppens lager av krom er ca. 4-6 mg. Skandinaviske samt britiske og amerikanske kostholdsanalyser har vist at det gjennomsnittlige inntaket av krom ligger omkring 30-40 μg daglig. I Norge er det ingen anbefalinger for krom, men i Danmark anbefaler Sundhedsmyndighederne et daglig inntak på 40 μg krom for personer over 11 år.

   

  Graf som viser daglig inntak av krom i mcg

  Krydder inneholder mye krom og dette kan være noe av grunnen til at befolkningen i India generelt får i seg mer av dette  næringsstoffet.


  Hvor finnes krom?

  Gode naturlige kilder til krom inkluderer matvarer som:

  • skalldyr
  • nøtter
  • rosiner
  • kjøtt
  • bønner
  • sort pepper

  Hva er blodsukker?

  Kvinne som står mellom valget av godteri eller frukt og grøntBlodsukker er en vanlig betegnelse for mengden av glukose i blodet, som er kroppens energistoff. Glukoseinnholdet stiger etter et måltid og faller i takt med at glukosen tas opp av cellene. Blodsukkeret er normalt lavest om morgenen og høyest kort tid etter et måltid.

  Hormonet insulin er helt sentralt for kroppens omsetning av sukker ettersom insulin er nødvendig for at sukker kan komme inn i cellene. Krom bidrar til prosessen ved å forsterke effekten av insulin inne i cellen mens insulin virker fra cellens utside.

  Normale blodsukkerverdier

  Ved seks timers faste bør blodsukkeret ligge mellom 4-7 mmol / L.
  Ca. 1½ time etter et måltid bør blodsukkeret være under 10 mmol / L.

  Helsepåstander

  EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak krom, og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:

  • Bidar til en normal omsetning av makronæringsstoffer
  • Bidrar til å vedlikeholde et normalt blodsukkernivå

  Kroms betydning for biologiske prosesser

  YouTube-film om kroms betydning for biologiske prosesser
  Illustrasjon av pakke og informasjon om at det er fri frakt

  Relaterte produkter


   


   

  trustpilot