Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Ren vitamin K2 løst i kaldpresset olivenolje

  • Ren vitamin K2 (Menakinon MK-7) løst i kaldpresset olivenolje
  • Inneholder 100 % av daglig referanseinntak
  • Vitamin K bidrar til å opprettholde normale knokler og normal blodlevring
  • Små, myke kapsler som er enkle å svelge
  • Produsert under farmasøytisk kontroll
  Les merShow less

  K-Pearls

  Pharma Nord

  Innhold per døgndose (1 kapsel):     % av referanseinntak (RI)
   Vitamin K(MK-7)      75 µg                100 %

  Produktfakta

  Anbefalt døgndose: 

  1 kapsel daglig. Kapselen kan tygges eller svelges hel. 
  Anbefalt døgndose må ikke overskrides.

  Bør kun etter avtale med lege tas i kombinasjon med legemidlet warfarin (f.eks. Marevan).

  Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for en variert kost og en sunn livsstil.

  Ingredienser:
  Olivenolje,
  gelatin (storfe),
  fuktighetsbevarer (glyserol),
  vitamin K2 (menakinon),
  fargestoff (jernoksid).

  Innhold: 60 kapsler = 11 g

  Oppbevaring:
  Oppbevares utilgjengelig for barn.
  Oppbevares i romtemperatur,
  beskyttet mot direkte sollys.

  Best før utgangen av:
  Se eskens bunn.

   

  Hva er K-Pearls?

  K-Pearls capsulesK-Pearls er små, bløte gelatinkapsler, hvor hver kapsel inneholder 75 µg ren vitamin K2 (menakinon MK-7). K2-vitaminet er løst i kaldpresset olivenolje for å forbedre opptaket. Kapslenes størrelse gjør dem lette å svelge, men de kan også tygges. Ta K-Pearls til et måltid.

  All-trans MK-7
  I naturen finnes vitamin K både i en trans- og cisform, noe som beskriver molekylets struktur. Det er kun trans-formen av MK-7, som er biologisk aktiv, cis-formen har ikke noen biologisk aktivitet. K-Pearls har en all-trans-form, noe som gjør den biologisk aktiv.

  Hva er vitamin K?

  Vitamin K tilhører gruppen med fettløselige vitaminer sammen med vitamin A, E og D.

  Vitamin K ble oppdaget av den danske biokjemikeren Henrik Dam i 1929, en oppdagelse som senere ga han Nobelprisen. Vitaminet fikk navnet vitamin K, hvor K står for koagulasjon. Koagulasjon beskriver blodets viktige evne til å koagulere og hvor lang tid det tar. Senere ble det kjent at det finnes to hovedtyper vitamin K: fyllokinon (K1) og menakinon (K2). Det finnes også en syntetisk versjon av vitamin K, menadion (K3), men som til vanlig ikke brukes i kosttilskudd.
  Vitamin K2 finnes i forskjellige former, fra MK-4 til MK-14. MK-10 og høyere er uvanlig. MK-nummeret viser lengden på sidekjeden til så kalt isoprenenheter. I kosttilskudd brukes vanligvis bare MK-7 og MK-4.

  Illustration of the vitamin K2 MK-7 molecule

  Hvorfor vitamin K2 MK-7?
  Ettersom vitamin K2 MK-7 blir værende lenger i kroppen enn vitamin K1 og vitamin K2 MK-4, så blir MK-7 versjonen ansett som mer effektiv. Både K1 og K2 MK-4 syntetiseres og spres raskt ut i kroppen, og vi har bare et lite lager med vitamin K i lever, milt og lunger.

  Vitamin K og bein
  Vitamin K2, er spesielt viktig for distribusjon av kalsium i beinvevet. Vårt beinvev brytes kontinuerlig ned og bygges opp igjen. Om det er nedbrytningen eller oppbygningen av beinvevet som dominerer er avhengig av alder, aktivitetsnivå og maten vi spiser.
  Det er spesielt vitamin K2 som deltar i transport av kalsium inn i beinvevet. De beinproduserende cellene kalles osteoblaster.  Osteoblastene produserer et protein kalt osteokalsin. Osteokalsin aktiveres av vitamin K, og hjelper til å frakte kalsium fra blodet og blodårene og binde det i beinvevet, og bidrar på den måten til å opprettholde en normal beinfunksjon.

  Vitamin K og koagulasjon
  Vitamin K er også en nødvendig faktor i kroppens kompliserte koagulasjonsprosess. Vitamin K er nødvendig for dannelsen av koagulasjonsfaktoren protrombin og andre koagulasjonsfaktorer som VII, IX, X. 

  Gode kilder til vitamin K2 fra kostholdet

  Good source of Vitamin K2

  Vitamin K1 finnes i grønne bladgrønnsaker og spesielt i brokkoli og spinat, avocado, hodekål og grønne bønner.

  I kostholdet finnes vitamin K2 hovedsakelig i animalske produkter som kjøtt, lever, egg, melkeprodukter, men også i fermenterte soyaprodukter, ost og surkål.

  I animalske produkter er innholdet av vitamin K2 overveiende i form av MK-4, mens bakterier hovedsakelig produserer MK-7 formen.

  Vitamin K og tarmbakterier
  Frukt og grønnsaker som gir næring til tarmens gode bakterier, inneholder i størst grad vitamin K1 fremfor vitamin K2. Disse tarmbakteriene produserer noe K2, men ikke nok til å dekke kroppens behov. Et fiberrikt kosthold er gunstig for kroppens gode bakterier.

  Helsepåstander

  Helsepåstander

  EU’s myndighet for næringsmiddeltrygghet EFSA (European Food Safety Authority ) har vurdert dokumentasjonen bak vitamin K, og følgende helsepåstander er godkjent av EU-kommisjonen:

  •     Vitamin K bidrar til å opprettholde normale knokler
  •     Vitamin K bidrar til normal blodlevring

   

  Relaterte produkter

  Æske med 120 D-Perls á 20 mikrogram D3-vitamin opløst i koldpresset olivenolieD-Pearls bidrar til normal funksjon av immunforsvaret. For normale knokler, tenner og muskelfunksjon


  Æske med 120 fibertabletter fra citrusskal og sukkerroeBio-Fiber kan kompensere for et kosthold med lite fiber

  trustpilot