Norway | Select other Country

Fri frakt

30 år med forskning gir deg svaret, så hvorfor vente med å ta selen?
En gruppe europeiske forskere har nylig publisert bevis på at selen i små mengder har stor nytteverdi for oss mennesker.

Du vet antagelig at sporstoffet selen er godt for deg. Men vet du hvor viktig det er? Vet du hvorfor du trenger det? Og - vet du hvor du kan finne svarene på disse spørsmålene? Hvis du oppriktig bryr deg om din egen helse, er det definitivt verdt å bruke et minutt eller to på et Google-søk.

Noen punkter:

  • Studien er blitt publisert i det anerkjente vitenskapstidsskriftet IJC.
  • Det fremgår tydelig hvorfor selen er så viktig.
  • Studien er svært omfattende: 521,448 personer har deltatt.


Hva er selen?

Selen er et mineral og et såkalt sporstoff. I praksis betyr det at kroppen trenger svært små mengder for å vedlikeholde god helse.

Innholdet av selen i landbruksvarer varierer fra land til land, avhengig av hvor næringsrikt jordsmonnet er. Finnene har funnet en løsning på problemet. Der er det ved lov blitt innført tilsetning av selen i kunstgjødsel for å sikre at den finske befolkningen får i seg en tilstrekkelig mengde.

Immunforsvaret og skjoldbruskkjertelen

De to viktigste funksjonene til selen er å sørge for at immunforsvaret og skjoldbruskkjertelen fungerer normalt. Skjoldbruskkjertelen styrer blant annet kroppens metabolisme. Dersom kjertelen ikke fungerer som den skal, øker risikoen for:

  • Vektproblemer
  • Hår- og negleproblemer
  • Hudproblemer


SelenoPrecise

Pharma Nord har utviklet et unikt og patentert organisk selen-gjær som har eksepsjonelt god biotilgjengelighet. Gjennom studier er det blitt dokumentert at 88,7 prosent av selenet gjennom denne spesifikke kilden blir effektivt absorbert i kroppen.

Brukt i svensk studie

SelenoPrecise ble valgt ut av en gruppe svenske forskere som gjennom en omfattende studie viste en målbar positiv effekt på eldre menneskers hjertehelse. Studien KiSel-10 er blitt sitert i stort omfang.