Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Får du nok vitaminer gjennom frukt og grønnsaker?
  Nye produksjonsmetoder kan påvirke næringsinnholdet


  Nyere forskning viser at moderne produksjonsmetoder kan påvirke næringsinnholdet i frukt og grønnsaker. I følge en metaanalyse* fra 2009 har dagens frukt og grønt så mye som 40% mindre vitaminer og mineraler sammenlignet med det som ble observert på midten av 1900-tallet.

  * Kilde: HortScience
   

  Blanke epler, men til hvilken pris?

  Industrialiseringen av jordbruket har medført at produsentene avler frem arter som lager store grønnsaker, bær og frukt på samme jordbruksareal. Vekstene skal tåle langvarig lagring og transport, veie mye og se delikate ut.

  I dag plukkes stort sett alt av frukt og grønnsaker før de er modnet ferdig, og blir isteden sprøytet med etylen som fører til en kunstig modning. Vi ser også at mange bønder har sluttet med vekselbruk i landbruket, som går ut på at man veksler mellom hvilke planter som blir dyrket på samme landbruksareal, for å hindre utarming av jorden.

  Alle disse faktorene vil kunne gå på bekostning av matvarenes næringsinnhold og denne måten å produsere mat på er ikke samsvarende med forbrukernes ønske om næringsrike matvarer.

  Reduksjonen av de livsviktige vitaminene og mineralene vil også kunne påvirke hele næringskjeden, ved at dyrene spiser tilsvarende næringsfattig mat som er avlet frem på de samme jordsmonnene. Dette vil føre til at både melken vi drikker, og kjøttet vi spiser blir mindre næringsrikt.

   

  Kompenser med tilskudd

  For å kompensere for manglene som kan oppstå, lanserte Pharma Nord et produkt på starten av 90-tallet som inneholder alle de 18 viktigste vitaminer, mineraler og antioksidanter kroppen trenger.

  Unntaket er d-vitamin som på grunn av sine fettløselige egenskaper kommer i en egen kapsel med kaldpresset olivenolje.

  Multivitamin innholder hele B-vitamin komplekset, sink for å opprettholde normal hud, hår og negler, og ChromoPreicse for blodsukkerregulering.  I produktet finner du også høydose C og E-vitamin, som stimulerer immunforsvaret og bidrar til å beskytte kroppens celler mot oksidativt stress.

  I tillegg til SelenoPrecise som av mange omtales som «det nye d-vitaminet» på grunn av sporstoffets effekt på immunforsvaret.
   

  Les mer om Multivitamin