Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Kroppens lager av D-vitamin forsvinner raskere enn antatt
  58% av alle australiere mangler D-vitamin, tross sterk sol og mange soldager, viser en ny australsk undersøkelse. Hvordan står det da til for oss i Norge?


  D-vitamin har en halveringstid på 4-6 uker, noe som vil si at det vi klarer å lagre av D-vitamin allerede har forsvunnet når vi tar fatt på oktober måned. Snur vi på det, vil det altså si at det tar tilsvarende lang tid å bygge opp lagrene på nytt, så det gjelder å være tidlig ute med å bli en storspiser av fisk, eller å ta tilskudd.

  Hvorfor vente til forkjølelsen allerede har satt seg? Skal vi i år komme vinterdepresjonen på forskudd, og starte med tilskudd allerede i dag?
   

  Forlenger liv og øker livskvaliteten

  Den norske D-vitamin eksperten Johan Moan står i spissen for en rekke forskningsprosjekter, og forteller om helsefordelene ved å øke D-vitamin inntaket. «D-vitamin styrker tenner og knokler, beskytter mot sykdom, øker livskvaliteten og forlenger livet.

  I Norge kan D-vitamin kun produseres i kroppen i perioden april-oktober. For å forebygge sykdom, bør de fleste innta 50 mikrogram D-vitamin daglig, mens eldre trenger noe mer», forklarer Moan. «D-vitamin styrer over 4000 gener i kroppen og tilskudd av vitaminet øker overlevelsen ved hjerte-karsykdom, i tillegg til å være med på å senke blodtrykket.

  D-vitamin kan også beskytte mot diabetes og kreft (blant annet bryst- og prostatakreft)», avslutter den norske professoren.

   

  Derfor tas D-pearls opp raskere i kroppen

  D-vitamin er fettoppløselig, som vil si at vitaminet vil bli tatt opp mest effektivt når det inntas i kombinasjon med fett eller olje. D-Pearls inneholder 20 mikrogram biologisk aktivt D3-vitamin, som er oppløst i olivenolje av høy kvalitet som sikrer at vitaminet blir absorbert mest mulig effektivt i organismen. Produktet er i tillegg både Halal- og Kosher-sertifisert.

  D-Pearls har blitt grundig testet av forskere på Universitetet i Oslo. Forskerne gav forskjellige doser til to grupper av idrettsutøvere, og det viste seg at både den høye og den lave dosen ble godt absorbert hos deltagerne.

  Kilde: ”Effekt av vitamin D-tilskudd på 25(OH)D status” (André Colin Klæboe Baumann), University of Oslo, July 2013.

   
   

  Også viktig for immunforsvaret

  D-vitamin har som nevnt mange viktige funksjoner i kroppen. En av disse er å opprettholde blodets innhold av kalsium og fosfor i blodet på et tilfredsstillende nivå.

  I tillegg til å bidra til normal vekst av knokler og celledeling, er D-vitamin med på å stimulere immunforsvaret.
   

  Les mer om D-Pearls