Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Norsk professor advarer:




  Dette er tiden på året hvor kroppen mangler D-vitamin.

  Visste du, at det er på denne tiden av året, vi har minst D-vitamin i kroppen?
  Tall fra Fürst Medisinsk Laboratorium har tidligere vist, at omtrent 1/3 av alle nordmenn har for lave D-vitamin nivå året rundt, og særledes er det lavt i mars/april ifølge professor Johan Moan.

  Man kan da undre seg over hvor mange, som har mangel på D-vitamin nå, som kroppens lager er på det laveste?

  Påskesolen

  Selv om påskesolen varmer og gir litt brunfarge, så produserer kroppen ikke D-vitamin på denne tiden av året.

  D-vitamin produseres først og fremst i måneder uten bokstaven R (Mai, Juni, Juli, August). I tillegg vil mengden D-vitamin som produseres være avhengig av, når på dagen man er ute, hvor lenge man er ute og hvor mye klær man har på seg.

  Så med tanke på at man er i mars måned, og at man er fullt påkledd, mens man oppholder seg utendørs, vil ikke påskesolen gi noe nevneverdig mengde D-vitamin.

  Hvordan øke D-vitamin nivåene uten sol?

  Om man ønsker å fylle på D-vitamin lagrene, kan man for eksempel spise fet fisk, som laks, makrell og ørret, eller benytte seg av D-vitamin tilskudd i kapselform.

  I følge professor Johan Moan, en av verdens ledende eksperter på D-vitamin, kan man dekke D-vitamin behovet om vinteren, ved å spise 300-400 gram laks hver eneste dag eller ved hjelp av kosttilskudd i form av D-vitamin kapsler.

  Derfor opptas D-Pearls lettere i kroppen

  D-vitamin er fettløselig hvilket vil si at kroppen tar det best opp sammen med fett, som for eksempel olivenolje. D-Pearls inneholder 20 mikrogram biologisk aktiv D3-vitamin, som er oppløst i olivenolje av høy kvalitet. Dette sikrer, at vitaminet opptas effektivt i kroppen.

  D-Pearls har blitt testet av forskere ved Universitetet i Oslo. Forskerne gav to forskjellige doser til to grupper idrettsutøvere. Resultatene viste at både den høye og den lave dosen ble godt tatt opp.

  Kilde: ”Effekt av vitamin D-tilskudd på 25(OH)D status” (André Colin Klæboe Baumann), University of Oslo, July 2013.