Norway | Select other Country

Fri frakt

Norske helsemyndigheter bekymret:
I Norge har undersøkelser vist at der er en utpreget mangel på D-vitamin og de norske helsemyndighetene har derfor iverksatt tiltak for å undersøke om man bør berike flere norske matvarer med D-vitamin. Visste du f.eks. at man må drikke ca. 2,5 liter melk hver dag for å få dekket det daglige behovet for D-vitamin?

I følge Professor Magritt Brustad fra Nasjonalt råd for Ernæring er resultat fra kostholdsundersøkelsene Norkost og Ungkost oppsiktvekkende og en stor del av årsaken til norske helsemyndigheters bekymring omkring befolkningens D-vitamin status. Norkost og Ungkost har tidligere vist at barn og voksne får i seg alt for lite D-vitamin. Undersøkelsene viste at menn fikk i seg 75 % av anbefalingene, mens kvinner bare fikk i seg 61 %.

Kilder: forskning.no - "D-vitamin: Å berike eller ikke berike"
 

Alt for lave anbefalinger

Norske helsemyndigheter anbefaler et daglig inntak på 10 µg, for å oppnå dette må man spise hele 3 bokser makrell i tomat, hver dag! Om man ikke er så glad i makrell i tomat kan man slippe unna med å spise 27 skiver med D-vitamin beriket gulost, eller 2,5 liter melk. Skulle du fortrekke torsk til middag, holder det med 1,4 kg.

Flere internasjonale D-vitamin forskere mener de norske anbefalingene er alt for lave. En av disse er Professor Johan Moan. Moan mener man bør ha et daglig inntak på 50 µg, hele 5 ganger høyere enn de norske anbefalingene.
 

Hvorfor ta D-vitamin

  • D-vitamin er viktig for å opprettholde et normalt immunforsvar
  • D-vitamin bidrar til en normal muskelfunksjon
  • D-vitamin er nødvendig for normal vekst og utvikling av bein i barn
  • D-vitamin bidrar til vedlikehold av tenner og bein
     

God grunn til å velge D-Pearls

D-vitamin tilhører gruppen av fettoppløselige vitaminer, og skal derfor helst inntas sammen med fett for å bli ordentlig tatt opp i kroppen.

Pharma Nord har derfor utviklet D-Pearls. Disse små runde perlene inneholder 20 mikrogram D vitamin oppløst i kaldpresset olivenolje.

D-Pearls er både kosher og halal sertifisert.

To the frontpage

Selskapet utvikler, produserer og markedsfører forskningsbaserte kosttilskudd, urteprodukter og farmasøytiske produkter basert på optimal biotilgjengelighet, sikkerhet og dokumentasjon.

Adresse 

Pharma Nord Norge
Syretårnet 25
N-3048 Drammen
Norge

Åpningstider 

Mandag – Fredag : 08:00 – 16:00

(+47) 32 26 70 00  

         
Master card logoVisa Card
posten logo
GlobalSign