Søk etter

    wsm_SearchResults

    Lukk

    Norske helsemyndigheter bekymret:




    I Norge har undersøkelser vist at der er en utpreget mangel på D-vitamin og de norske helsemyndighetene har derfor iverksatt tiltak for å undersøke om man bør berike flere norske matvarer med D-vitamin. Visste du f.eks. at man må drikke ca. 2,5 liter melk hver dag for å få dekket det daglige behovet for D-vitamin?

    I følge Professor Magritt Brustad fra Nasjonalt råd for Ernæring er resultat fra kostholdsundersøkelsene Norkost og Ungkost oppsiktvekkende og en stor del av årsaken til norske helsemyndigheters bekymring omkring befolkningens D-vitamin status. Norkost og Ungkost har tidligere vist at barn og voksne får i seg alt for lite D-vitamin. Undersøkelsene viste at menn fikk i seg 75 % av anbefalingene, mens kvinner bare fikk i seg 61 %.

    Kilder: forskning.no - "D-vitamin: Å berike eller ikke berike"
     

    Alt for lave anbefalinger

    Norske helsemyndigheter anbefaler et daglig inntak på 10 µg, for å oppnå dette må man spise hele 3 bokser makrell i tomat, hver dag! Om man ikke er så glad i makrell i tomat kan man slippe unna med å spise 27 skiver med D-vitamin beriket gulost, eller 2,5 liter melk. Skulle du fortrekke torsk til middag, holder det med 1,4 kg.

    Flere internasjonale D-vitamin forskere mener de norske anbefalingene er alt for lave. En av disse er Professor Johan Moan. Moan mener man bør ha et daglig inntak på 50 µg, hele 5 ganger høyere enn de norske anbefalingene.
     

    Hvorfor ta D-vitamin

    • D-vitamin er viktig for å opprettholde et normalt immunforsvar
    • D-vitamin bidrar til en normal muskelfunksjon
    • D-vitamin er nødvendig for normal vekst og utvikling av bein i barn
    • D-vitamin bidrar til vedlikehold av tenner og bein
       

    God grunn til å velge D-Pearls

    D-vitamin tilhører gruppen av fettoppløselige vitaminer, og skal derfor helst inntas sammen med fett for å bli ordentlig tatt opp i kroppen.

    Pharma Nord har derfor utviklet D-Pearls. Disse små runde perlene inneholder 20 mikrogram D vitamin oppløst i kaldpresset olivenolje.

    D-Pearls er både kosher og halal sertifisert.