En ny studie fra Oxford sier ja, og med de rette næringsstoffene er det overraskende enkelt å opprettholde normal hjernefunksjon.
Banebrytende forskning fra Universitetet i Oxford har avslørt at omega-3 fettsyrer spiller en avgjørende rolle i å støtte en normal hjernefunksjon* – men faktisk opplevde deltakere med høye omega-3 nivåer enda større fordeler når B-vitaminer ble lagt til. Alt som måtte til, var å gi hjernen de næringsstoffene den trengte for å holde seg skarp.
Hva gjør omega-3 så spesiell?
Omega-3 fettsyrer, spesielt EPA og DHA som finnes i fet fisk, som laks, ørret, makrell og sild, er viktige for hjernecellene. De brukes som byggesteiner i cellemembranen og utfører en rekke biologiske funksjoner som hjelper hjernecellene å fungere optimalt. Det er en veldig god grunn til at fisk ofte omtales som "hjernemat".
Hvorfor du kanskje trenger et kosttilskudd?
Her er utfordringen: kroppen kan ikke produsere omega-3 på egenhånd, så du må få det gjennom kostholdet eller tilskudd. Det er en av grunnene til at Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser minst 300–450 gram fisk i uken, hvorav minst 200 gram bør være fet fisk, siden kroppen ikke kan produsere omega-3 selv. Dessverre er det bare én av fire nordmenn som spiser nok fisk i forhold til anbefalingene. Da kan det være lurt å tenke på et høykvalitets omega-3 tilskudd.
Omega-3 og B-vitaminer – alt i én kapsel
Bio-Marin Pluss fra Pharma Nord er et fiskeoljetilskudd som kombinerer omega-3 fettsyrer med folsyre (vitamin B9) og vitamin B12. I motsetning til mange andre produkter, der omega-3 forekommer i triglyseridform og må brytes ned før opptak, inneholder Bio-Marin Pluss omega-3 som frie fettsyrer, som er klare for å bli tatt opp umiddelbart. Dette betyr raskere og mer effektive resultater.
Bio-Marin Pluss er:
Renset med avansert filtrering for å fjerne uønskede stoffer (f.eks. forurensning fra havet)
Produsert under streng farmasøytisk kontroll i Danmark