Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Sliter du med kalde hender og føtter?
  De fleste av oss har nok kjent på følelsen av å fryse på hender eller føtter en eller annen gang? Det er ganske vanlig, i hvert fall nå på vinterstid. Store og raske omslag i temperaturen gjør oss ekstra utsatt, og når ikke ullsokker og hansker gjør jobben, hva da?

  Hvorfor blir vi kalde på hender og føtter?

  Kroppens sirkulasjonssystem er ansvarlig for å sende blod ut til ulike deler av kroppen. Foruten om å forsyne kroppen med oksygen og næringsstoffer bringer blodet også med seg varme.

  Om blodsirkulasjon til spesifikke deler av kroppen reduseres kan man oppleve symptomer på dårlig blodsirkulasjon, deriblant kalde hender og føtter. I og for seg er ikke redusert blodsirkulasjon noen sykdom og trenger ikke å være farlig, men det kan gi plager i hverdagen.

  Ved symptomer på dårlig blodsirkulasjon bør man allikevel oppsøke lege for å utelukke underliggende tilstander.

  Planteekstrakt fra tempeltreet

  Naturlegemiddelet Ginkgo Biloba har lang tradisjon innenfor kinesisk medisin og har lenge vært brukt for å bedre blodsirkulasjon. Ginkgo Biloba er et planteekstrakt fra tempeltreet med samme navn.

  Ginkgo Biloba ekstrakt lages både fra frø og blader, men ettersom bladene har den høyeste konsentrasjon av virkestoff er ekstrakt av bladene mest brukt.

  Hvordan kan Ginkgo Biloba bedre blodsirkulasjonen?

  Ginkgolider er biologisk aktive plantestoffer som finnes i Ginkgo Biloba. Ginkgolider er kjent for å kunne utvide blodkar og forhindre at blodplater klistrer seg sammen.

  Med tanke på at trange blodkar og klebrig blod gjør det vanskelig for blod å nå blant annet hender og tær kan man tenke seg at Ginkgo Biloba vil kunne ha en god effekt på blodtilførselen til hender og føtter og dermed gjøre dem mindre kalde.

  At Ginkgo Biloba kan gjøre blodet litt mer «flytende» er bekreftet i vitenskapelig studier som har dokumentert Ginkgo Bilobas effekt på blodsirkulasjonen.

  Eksempel på hvordan Bio-Biloba bedrer blodsirkulasjonen:

  Uten bruk av Bio-Biloba:
  På 10 minutter stiger hudtemperaturen
  fra ca. 12,6 til ca. 20 grader

   

  Etter bruk av Bio-Biloba:
  På 10 minutter stiger hudtemperaturen
  fra ca. 13,8 til 30,9 grader

  Termofotografiene viser blodgjennomstrømningen i hendene på en person før og etter bruk av Bio-Biloba. Hendene som har ligget i 7 grader kaldt isvann i 2 minutter, har blitt termofotografert. Dette er gjentatt etter 10 minutter.

  Hvorfor Bio-Biloba?

  Bio-Biloba kan anbefales ettersom dets overlegenhet har blitt dokumentert i flere studier. I en britisk sammenligning av 18 forskjellige gingko biloba preparat ble det vist at Bio-Biloba hadde den høyeste antioksidant aktiviteten av de produktene som ble testet.

  Studien er publisert I det vitenskaplige tidsskriftet "Journal of Alternative and Complementary Medicine". Bio-Biloba er i tillegg det eneste ginkgoproduktet godkjent av Statens legemiddelverk og dermed det eneste ginkgoprodukt som selges på det norske markede.

  Bio-Biloba hadde den høyeste antioksidant aktiviteten blant 18 ulike produkter i test.

  Ref: Mantle et al. The Journal of Alternative and Complementary Medicine, Volume 9, Number 5, 2003, pp.625-629.