Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Sommer og ingen sol, på tide å starte med D-Pearls nå!
  De fleste av oss har kanskje hørt at vitamin D kan produseres i huden ved soleksponering.
  Det stemmer, vitamin D dannes i huden under solstråling (UVB-stråling). Her i nord er imidlertid solen ikke sterk nok til å stimulere vitamin D produksjon under vinterhalvåret.
  Vi er derfor avhengige av å få tilført vitamin D gjennom kosten. Det finnes ikke veldig mange matvarer som er rik på vitamin D, noe som, i tillegg til viktigheten av D vitamin, understrekes av det faktum at enkelte matvarer er tilsettes D-vitamin (margarin og melk) men en god kilde for D vitamin er fet fisk, noe alle liker? En annen god kilde er vitamin D tilskudd.

  Heldigvis trenger vi ikke å bekymre oss for om vi får nok vitamin D nå, for det er sommer og solen skinner på sitt sterkeste?

  I følge Johan Moan, professor ved Institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet, er ti minutter daglig med sol på ansikt og armer nok for å få en god produksjon av D-vitaminer, om man eksponeres for solen hver dag under sommerhalvåret. Videre hevder Moan at litt sol uten solkrem er sunt for oss, men du skal unngå å bli solbrent. Han hevder også at dersom man er ute en halv time midt på sommeren vil man produsere like mye tran som en halv flaske tran inneholder1.

  Hva om man har en sommer uten noe særlig sol, og at man smører seg med høy solfaktor de dagene solen titter frem?

  I en studie publisert i det anerkjente tidsskriftet “Clinical Endocrinology» ble det vist at forsøkspersonene hadde lavere nivå av vitamin D i sommerhalvåret. Forskerne mente at dette muligens skyldes «frykt» for sommersolen. De konkluderte at man burde anbefale tilskudd av vitamin D også i sommerhalvåret2. Det skal nevnes at dette forsøket ble utført i Midtøsten hvor det er mye mer sol enn i Norge.

   

  God grunn til å velge D-Pearls

  D-vitamin tilhører gruppen av fettoppløselige vitaminer, og skal derfor helst inntas sammen med fett for å bli ordentlig tatt opp i kroppen.

  Pharma Nord har derfor utviklet D-Pearls. Disse små runde perlene av inneholder 20 mikrogram D-vitamin oppløst i kaldpresset olivenolje.

  D-Pearls er både kosher og halal sertifisert.