Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Stor norsk studie: Styrket bevis for viktigheten av vitamin D
  Norske forskere fra Universitetet i Bergen har gjennom en studie med mer enn 4.000 menn og kvinner vist at det er fordelaktig å sørge for å ha nok vitamin D i blodet.

  Studien ble utført på hjertepasienter og gikk over en periode på 12 år. Den viser at det er fordelaktig å ha et vitamin D-nivå i blodet som ligger et sted mellom 42 og 100 nmol/l. Vitamin D er blant annet med på å opprettholde immunsystem og muskelfunksjon samt skjelett, tenner og en rekke andre viktige funksjoner i kroppen.

  Avhenger av kostholdet

  Ifølge lederen av den nye studien, professor Jutta Dierkes fra Universitetet i Bergen, er det vanskelig å gi generelle råd om hvor mye vitamin D folk bør ta for å nå det nivået, som ifølge studien er optimalt. Det varierer fra person til person og avhenger av hvor du bor og hva du spiser, forklarer hun.

  Magnesium er viktig for vitamin D
  En annen ting som også spiller inn er sporstoffet magnesium. En helt ny studie, publisert i The Journal of the American Osteopathic Association, har vist at kroppen ikke kan omsette vitamin D dersom den mangler magnesium. Dette betyr at vitamin D ikke blir tatt opp i kroppen og forblir deponert i inaktiv tilstand hos mange av oss, uten å gjøre nytte for seg.

  Ta en blodprøve hos legen din
  Ifølge professor Dierkes kan man få sin egen lege til å måle nivået av vitamin D i blodet. Hun peker imidlertid på at det er viktig å ta hensyn til sesongvariasjoner. Her i nord gir en måling som tas i september, ikke det samme resultatet som en måling tatt i januar. Vitamin D-innholdet i blodet er vanligvis lavere i januar og februar, fordi vi ikke får det sollyset som gjør at vi kan danne vitaminet i huden.

  Best i oljekapsler
  Hvis man ønsker å øke nivået av vitamin D i blodet sitt, er preparatet D-Pearls fra Pharma Nord et godt valg. Vitamin D er fettoppløselig og derfor kan kroppen bedre absorbere og bruke det, når det er bundet til en form for olje.
  D-Pearls inneholder det aktive D3-vitaminet i kaldpresset olivenolje i små, myke gelatinkapsler som er lette å svelge eller tygge.

  Testet av norske forskere
  Det fremgår av to forskjellige norske studier, at preparatet har god opptakelighet. Den ene studien ble utført av forskere fra Universitetet i Oslo, som så på muskelfunksjonen hos idrettsfolk. En annen studie så på forholdet mellom vitamin D-nivå hos unge, og deres sosiale adferd og evne til å løse mentalt krevende oppgaver.

  D-pearls er tilgjengelige i tre forskjellige styrker (20, 40 og 80 mikrogram), og du kan lese mer om produktet her:
   

  20 µg
  40 µg
  80 µg