Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Stor Tromsøundersøkelse med oppsikts-vekkende resultater for D-vitamin og depresjon
  Har du lave nivåer av D-vitamin i blodet er du mer utsatt for depresjoner, ifølge en stor undersøkelse utført i Tromsø


  Vitamin D er involvert i mange hjerneprosesser, ved å ha en regulerende rolle i nervesystemet og påvirkning på generell utvikling av hjernen. Disse kjente funksjonene har ført til spørsmål om mangel på vitamin D kan være assosiert med depresjon.

  10086 personer i alderen 30-87 år deltok i undersøkelsen, som gikk ut på å fylle ut et spørreskjema som tok for seg grad av oppstemthet og depresjon (1). Etter å ha sammenlignet resultatene fra spørreskjemaet og mengden D-vitamin målt i blodet, kunne man se en klar tendens, som gikk ut på at de med dårligere D-vitamin status hadde høyere forekomst av nedstemthet, eller tegn på depresjon.

   

  Amerikansk oversiktsartikkel støtter Tromsøundersøkelse


  I følge WHO, er det på verdensbasis over 350 millioner mennesker som lider av depresjon, den største enkeltårsaken til funksjonssvikt verden over og en sykdom som ofte behandles med antidepressiva (2).

  En ny Amerikansk oversiktsartikkel støtter funnene fra Tromsø-undersøkelsen, og har kommet frem til at det er en sannsynlig sammenheng mellom D-vitamin og vinterdepresjon (3).

  Førsteamanuensis Alan Stewart ved Universitetet i Georgia USA, som bidro til artikkelen, sier at D-vitamin ikke bare er en av mange faktorer, men kan være den avgjørende faktoren for utviklingen av vinterdepresjon.

  Kilder:
  1. Sciencedirect.com   -  2. WHO   -  3. NCBI
   

  Få solskinnsvitaminets gode effekter


  Det er kartlagt at D-vitamin øker produksjonen av signalstoffene dopamin og serotonin i hjernen. Disse signalstoffene bidrar til at vi føler oss fornøyde og opplagte. Hvem kjenner seg ikke igjen i den gode følelsen som kommer over oss når vi tilbringer tid i solen, og dagene er lyse.

  Nå er det mye dokumentasjon som tilsier at det er D-vitaminet fra solen som er med på å påvirke humøret i denne positive retningen.
   

   

  Den beste kvalitet

  Ønsker også du solskinnsvitaminets gode effekter, kan du trygt velge Pharma Nords D-Pearls, som består av 20 mikrogram vitamin D3, oppløst i kaldpresset olivenolje og innkapslet i små perler.

  D-Pearls er produsert under legemiddelstandard og kan garantere den beste kvalitet.

  Les mer