Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Test viser, hvorfor det er viktig å velge Q10 med omhu
   

  Som forbruker ønsker vi å føle oss trygge når vi handler på nett, spesielt når det kommer til produkter som Q10 hvor vi betaler for en forventet effekt. En ny test av Q10 produkter viste imidlertid at selv kjente nettsider hadde problemer med produsenter som var uærlige. 

  Det er ikke uten en grunn at koenzym Q10 har blitt et av de mest populære og et mye brukt produkt. Studier viser at denne vitaminlignende substansen har innvirkning på livskvaliteten vår. 

  Mange forbrukere kjøper Q10 på nett. Det å handle på nett, burde man kunne gjøre, uten at man skal tvile på kvaliteten på produktet som kjøpes. Imidlertid så viser en ny test av Q10-merker solgt av amazon.com, som er en internasjonal nettside, at folk kan bli utsatt for å bli lurt hvis de ikke følger med. Nutraingredients.com har rapportert om studien.

   
  Test - syv av åtte produkter feilet

  Syv av åtte produkter feilet

  Testen ble utviklet av et amerikansk selskap som for flere år siden oppdaget hvor få Q10 produkter det var som møtte minimumsstandarden til kvalitet. Det amerikanske selskapets innsats har blitt anerkjent, de har mottatt flere bransjepriser og blitt ønsket velkommen av kosttilskuddindustrien.

  I den nyeste testen ble åtte Q10 produkter testet. Det var produktene som ikke bestod den forrige testen, som ble testet på nytt. Det viste seg at det fortsatt var problemer knyttet til kvaliteten for syv av produktene. Det var også feil mellom deklarert innhold (det som det står på esken at produktet skal inneholde) og faktisk innhold av Q10, i mange av tilfellene.

   

  For lave doser

  For eksempel så brukte fire forskjellige produsenter med fire forskjellige Q10-merker det samme produktnavnet eller merke: “CoQ10 400 mg Max Strength”.  Og på baksiden skrev de: «400 mg/6% potency”. Med andre ord så får forbrukeren kun 24 mg med Q10 i hver pille, dette er mindre enn halvparten av den laveste dosen som er gitt i kliniske studier. I kliniske studier brukes ofte 100-300 mg/dag.

   

  Absorpsjon blir fullstendig ignorert

  I likhet med flere forbrukertester av forskjellige Q10-merker, så har studien nevnt over glemt å fokusere på en av de viktigste faktorene med Q10, nemlig absorpsjon.

  Det er helt klart relevant å se på hvor mye Q10 (i mg) som er i et produkt, men hvis den aktive ingrediensen i produktet ikke absorberes (tas opp) i blodet og distribueres rundt til de forskjellige vevene i kroppen, så virker det ikke veldig viktig å fokusere på hvor mye som finnes i produktet.

  Q10 med vitenskapelig dokumentasjon

  Som en av svært få produsenter kan Pharma Nord legge frem vitenskapelig dokumentasjon  som viser at Q10-innholdet i de forskjellige Q10-produktene absorberes effektivt. Noe som er enda viktigere er at mange av de publiserte studiene som er utført med Pharma Nords Q10-formulering viser ikke bare at den aktive ingrediensen har god biotilgjengelighet, studien viser også at den gir målbare helseeffekter. Dette er tilfelle med store, internasjonale anerkjente studier som KiSel-10 (International Journal of Cardiology, 2013) and Q-Symbio (JACC, Heart Failure, 2014).

   


  Kilde:
  www.

  nutraingredients-usa.
  com/Article/2022/05/09/Low-potency-products-still-the-norm-on-Amazon-NOW-finds-in-CoQ10-quercetin-tests