Norway | Select other Country

Fri frakt

Viktigheten av D-vitamin er nå fastslått av et dansk forskningsteam
Danske forskere anbefaler D-vitamin

En stor dansk undersøkelse har fastslått viktigheten av vitamin D. Studiet er nettopp blitt offentliggjort i det anerkjente legevitenskapelige tidsskriftet British Medical Journal.

Forskerne fra Herlev Hospital og Københavns Universitet har fulgt 96.000 dansker i opp til 19 år og gjennom en spesiell gen-analyse har de dokumentert fordelene ved å ha et normalt d-vitamin nivå i blodet. Studiet betraktes som banebrytende og vil kanskje gi anledning til ny debatt om hvor mye D-vitamin vi bør ha.

Om vinteren, får vi ikke tilstrekkelig med sol til at kroppen selv kan danne nok av dette viktige D-vitaminet.

Forskerne har i løpet av de seneste par år funnet frem til at D-vitamin er viktig for vår sunnhet. Studier har for eksempel vist, at D-vitamin vedlikeholder knokler og tenner, støtter kroppens muskelfunksjoner og immunforsvar.

I Norge ligger nivået av D-vitamin i befolkningen generelt lavt, og de fleste nordmenn vil derfor ha nytte av et tilskudd.

God grunn til å velge D-Pearls

D-vitamin tilhører gruppen av fettoppløselige vitaminer, og skal derfor helst inntas sammen med fett for å bli ordentlig tatt opp i kroppen.

Derfor har Pharma Nord utviklet D-Pearls. Disse små runde perlene av bløt gelatin inneholder 20 mikrogram D-vitamin oppløst i kaldpresset olivenolje.

D-Pearls er både kosher og halal sertifisert. I tillegg støtter D-vitamin vedlikeholdelsen av normale knokler og tenner, samt opptakelsen av kalsium.

Les mer om D-Pearls her