Søk etter

    wsm_SearchResults

    Lukk

    Er det kun vegetarianere som er utsatt for B12-mangel?




    For få år siden var vegetarianere og andre som ønsket den aktive formen for B12; methylcobalamin nødt til å kjøpe vitaminet fra utlandet. Dette er ikke lengere nødvendig. Pharma Nord har nå dette ettertraktede vitaminet i form av en sterk, vegetarvennlig og velsmakende suge- og tyggetablett.

    B-12 vitaminet finnes i flere utgaver. I kosttilskudd er den vanligste typen cyanocobalamin. Denne varianten krever en aktivering i kroppen, før den kan utnyttes. Den aktive formen; methylcobalamin, krever ingen aktivering, og mange opplever at de får best effekt av aktivt B12. Forskning har dessuten vist at man kan oppnå et tilstrekkelig nivå av B12 med sterke sugetabletter, hvor B12 opptas via munnslimhinnen.

    Essensielt med tilskudd for vegetarianere

    image title is missingimage alt is missingEttersom B12 kun forekommer i animalske matvarer, er det helt essensielt for de som lever av vegetarkost at de tar tilskudd av B12. Norsk vegetarforening skriver følgende på sine nettsider

    «De eneste gode kildene til B12 for veganere er tilskudd og berikede matvarer. Uvaskede grønnsaker og algetilskudd kan inneholde noe B12, men ikke nok til at dette kan anbefales som pålitelige kilder».

    B12 mangel kan forekomme hos alle

    image title is missingimage alt is missingNår folk vanligvis mangler B12, skyldes det ikke nødvendigvis at det ikke finnes B12 i kosten, men at man av ulike årsaker ikke er i stand til å ta opp vitaminet fra kosten. B12 som vi får i oss via maten vi spiser, må binde seg til noe som heter intrinsic factor i magesekken for å bli absorbert. Mangel på intrinsic factor kan blant annet gi pernisiøs anemi, som kommer av B12-mangel.
    I slike tilfeller vil ikke en vanlig tablett med B12 få opp nivåene. På bakgrunn av dette har Pharma Nord utviklet et B12 produkt som en sugetablett, slik at vitaminet tas opp igjennom slimhinnen i munnen og derfor ikke lengre er avhengig av instrinsic factor for å bli absorbert.

    Use only one H1 per page

    Mikrovitaminet med stor virkning

    anchor title is missingimage title is missingimage alt is missingMed et dagsbehov på under et milligram, er det utrolig å tenke på hva de mikrogrammene klarer å utrette i kroppen vår. B12 støtter både nervesystemet og immunforsvaret, det medvirker til dannelse av røde blodlegemer i benmargen, vitaminet inngår i energistoffskiftet og homocysteinstoffskiftet, og bidrar til en normal psyke.
     

    anchor title is missingLes mer om B12

     

    Use only one H1 per page

    Andre gode tilskudd til vegetarer og veganere

    Det å leve som vegetarianer eller veganer kan skape noen ernæringsmessige utfordringer. Det krever en ekstra innsats å få dekket alle næringsbehov. Har man ikke tid og overskudd til å holde øye med sitt inntak av alle mulige næringsstoffer for å være sikker på at få nok av det ene eller det andre, så kan kosttilskudd være en god løsning.
     

    anchor title is missingLes mer om våre vegetar- og veganer vennlige produkter her