Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Forskning har funnet den beste formen for vitamin D
  Ny Britisk forskning gir et uventet slag mot vitamin D2 samtidig som den peker på vitamin D3 som det beste valget. Hvis du vil være på den sikre siden, velg et vitamin D preparat som er dokumentert i vitenskapelige studier.

  Stadig fler tar et daglig tilskudd av vitamin D for å være helt sikre på at de har tilstrekkelig av det essensielle næringsstoffet i blodet. Våren er den tiden på året da det er stor sannsynlighet at man har lave nivåer.
  En omfattende rapport som har blitt lagt frem av Helsedirektoratet slår fast at vitamin D er viktig for nordmenn og at det er flere grupper som ikke får i seg nok gjennom kostholdet. Befolkningsgrupper som blant annet anbefales tilskudd er de som er lite utendørs og får lite sollys, eldre, personer med mørk hud og de som spiser lite eller ingen fet fisk. I Norge, helt fra vi er spedbarn, er det anbefalt å passe på at vi får nok av «solskinnsvitaminet» som vitamin D også blir kalt. Anbefalt daglig inntak i Norge på gruppenivå er 10 µg per dag og 20 µg per dag for eldre over 75 år.
  Britiske forskere fra Universitet i Surrey har imidlertid vist viktigheten av å velge riktig type vitamin D. Vitaminet finnes i flere versjoner og det er ser ut til at det er stor forskjell om man velger å ta vitamin D2 eller vitamin D3.

  Pharmanord image

  Vitamin D3 er best for immunsystemet

  I følge den nye Britiske studien som ble publisert “Frontiers in Immunology (februar 2022), har ikke vitamin D2 den samme målbare effekten på immunsystemet som vitamin D3.
  Forskerne oppdaget forskjellen ved å gi daglig tilskudd av enten vitamin D2 eller vitamin D3 til frivillige i totalt 12 uker.
  Studien viste tydelig at vitamin D3 stimulerte en signalvei som er av sentral betydning for immunsystemet og de hvite blodcellene, som alle er utstyrt med vitamin D-reseptorer. Den samme effekten ble ikke observert med vitamin D2.

  Absorberes lettere i blodet

  Det er ikke bare den nye Britiske studien som peker på vitamin D3 som det beste valget. I 2012 viste en studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition at vitamin D3 er langt bedre enn vitamin D2 til å øke nivåene av 25 (OH) D i blodet, som er formen for vitamin D som vi måler.
  Forskerne bak studien konkluderte med at vitamin D3 sannsynligvis ville være den foretrukne typen brukt i kosttilskudd, og det kan se ut til at forskerne hadde rett.

  Et vitamin D3 produkt med vitenskapelig dokumentasjon

  Hvis man ønsker å være helt sikker på at man får mest mulig for pengene, kan det være en god ide å velge et produkt som er anvendt i forskning. 

  D-Pearls fra Pharma Nord har blitt testet i en rekke humanstudier og kan dokumentere godt opptak og at det virker som forventet. At det virker som forventet er viktig i vitenskapelig forskning fordi en pålitelig effekt er avgjørende for utfallet av enhver studie. Det er også viktig for forbrukeren å kunne stole på produktene man kjøper.

  D-Pearls 20 µg
   

  D-Pearls 20 µg

  les mer
  D-Pearls 40 µg
   

  D-Pearls 40 µg

  les mer
  D-Pearls 80 mikrogram
   

  D-Pearls 80 µg

  les mer

  Kilder:
  1. Durrant LR, Bucca G, Hesketh A, Möller-Levet C, Tripkovic L, Wu H, Hart KH, Mathers JC, Elliott RM, Lanham-New SA and Smith CP (2022) Vitamins D2 and D3 have overlapping but different effects on the human immune system revealed through analysis of the blood transcriptome. Frontiers in Immunology, 13: 790444 (DOI:10.3389/fimmu.2022.790444).
  2. Brunvand, L. Heftets tittel: Tiltak for å sikre en god vitamin D-status i befolkningen.
  3. Tripkovic, L., Lambert, H., Hart, K., Smith, C. P., Bucca, G., Penson, S., ... & Lanham-New, S. (2012). Comparison of vitamin D2 and vitamin D3 supplementation in raising serum 25-hydroxyvitamin D status: a systematic review and meta-analysis. The American journal of clinical nutrition, 95(6), 1357-1364