Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Holder D-vitaminlageret ditt frem til sommeren?
  Holder D-vitaminlageret ditt frem til sommeren?

  Visste du at du får tilstrekkelig med D-vitamin om du oppholder deg i solen på sommeren, men at  det kan være nødvendig med et tilskudd av D-vitamin i vinterhalvåret? Kroppens nivå av D-vitamin synker raskere enn mange tror.

   

  Vitamin D nivåerD-vitamin lagres i fettvevet

  Hvor lenge varer lageret av det fettløselige D-vitaminet i kroppens fettvev?

  D-vitamin har en halveringstid på noen uker, det vil si at lageret varer høyst 60 dager etter at huden er eksponert for sommerens solstråler. Det er individuelt hvor stort lageret er og hvor lenge det rekker.

   

  D-vitamin i kostholdet

  Gode kilder til vitamin D er fete fiskeslag som sild, makrell, laks, ørret og kveite samt berikede matvarer som for eksempel meieriprodukter. Faktorer som kan føre til utilstrekkelig D-vitaminstatus er et lavt inntak av vitamin D-holdige matvarer eller begrenset eksponering for sollys.

   

  Vitamin D statusD-vitaminstatus i den norske befolkningen

  Nasjonalt råd for ernæring publiserte i 2018 en oppsummerende rapport av studier som undersøkte nordmenns vitamin D-status i blodet. I denne rapporten ble det vist at en stor andel av befolkningen har suboptimal vitamin D-status eller vitamin D-mangel. Vitamin D-mangel er vanligst hos ikke-vestlige innvandrere.

  Den befolkningsbaserte helseundersøkelsen Fit Futures, blant ungdom fra Tromsø, viste at 60 % av jentene og 70 % av guttene hadde suboptimal vitamin D-status, det vil si under 50 nmol/l. I tillegg viste data fra den landsomfattende kostholdsundersøkelsen Ungkost 3 i 2015 at 13-åringer hadde et lavt inntak av vitamin D fra kosten.

   

  D-Pearls 40 µgVitamin D med dokumentert biotilgjengelighet

  D-Pearls er et godt valg ettersom vitamin D i D-Pearls er oppløst i kaldpresset olivenolje og innkapslet i myk gelatin, noe som gir optimal biotilgjengelighet av næringsstoffet. Biotilgjengeligheten av D-Pearls er dokumentert i flere studier, for eksempel i en studie utført ved Universitetet i Oslo hvor forskere så på vitamin D og muskelfunksjon hos idrettsutøvere.

  Les mer om D-Pearls

   

  Visste du at vi ikke produserer vitamin D om vinteren i Norge?