Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Hvorfor flere idrettsutøvere tar ekstra magnesium
   

  For ikke lenge siden viste en blodprøve at en skandinavisk toppidrettsutøver hadde altfor lite magnesium i blodet. Ikke overraskende, reagerte han raskt ved å starte å ta magnesium. Fortsett å lese for å finne ut hvorfor akkurat dette næringsstoffet er så viktig.

  Sport handler om hurtighet, presisjon, styrke, og mentalt overskudd. Av den grunn, er magnesium essensielt. Magnesium bidrar blant annet til normal funksjon av nervesystemet og normal muskelfunksjon. Når en blodprøve nylig viste at den skandinaviske toppidrettsutøveren som er kjent fra en fysisk krevende sport, var lav på magnesium, så viste han med en gang at et magnesium-tilskudd ville være riktig å starte med.

   

  Nøtter og bladgrønnsaker er gode kilder

  Det er rikelig med magnesium i kosten, forutsatt at du vet hvilke matvarer som er de beste kildene til næringsstoffet. Nøtter, mandler, bladgrønnsaker, kål og havre er spesielt gode kilder til magnesium. Hvis du ikke har et balansert kosthold og ikke spiser de nevnte matvarene, så bør du vurdere å ta et tilskudd av magnesium.

   

  Oppløselig magnesiumpreparat

  Bio-Magnesium inneholder en kombinasjon av tre svært løselige magnesiumkilder (magnesiumkarbonat, magnesiumhydroksid og mangesiumacetat) denne blandingen av uorganisk og organisk magnesium gjør at tabletten løses opp innen et par minutter i væske. Magnesiumtablettene løses derfor raskt opp i fordøyelsessystemet, og sørger for at det aktive innholdet blir absorbert i tarmen. Tabletten kan svelges hel, tygges eller løses opp i et glass vann.

   

  Dokumentert biotilgjengelighet

  En finsk dobbeltblindet, plaebokontrollert studie fra 2008 viste at daglig tilskudd med Bio-Magnesium i åtte uker ga en seksdobling av magnesium i blodet hos deltakerne sammenlignet med deltakerne som fikk placebo piller.

  Det kan være lurt å vurdere å ta et magnesiumtilskudd hvis du:
      • er aktiv i idrett
      • føler deg stresset fysisk og psykisk
      • ikke har et variert og sunt kosthold og får i deg for lite grønnsaker

  Du kan lese mer om Bio-Magnesium her: