Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Ny dansk forskning: Så enkelt kan du unngå søtsug
  Dette er godt nytt for alle som kjemper for å holde vekten nede, og som litt for ofte taper kampen mot søtsaker. En gruppe danske forskere har nemlig oppdaget et hormon som styrer kroppens lyst på søtt. Den nye forskningen er beskrevet på forskning.no den 16. mai 2017. Les videre og finn samtidig ut av hvordan mineralet krom kan hjelpe deg med å ha et stabilt blodsukker.


  Kroppen behøver en viss mengde sukker. Muskel- og hjernecellene bruker sukker som brennstoff, spesielt i perioder hvor vi skal prestere litt utover det vanlige. Sukkerinntaket kan dog ta overhånd, og for noen er det vanskelig å kontrollere. Men nå har to forskere fra Københavns Universitet kommet frem til at søtsuget mest sannsynlig styres av et hormon i leveren.
   

  FGF21-hormonet

  Hormonet som har fått navnet FGF21 (Fibroblast Growth Factor), kommuniserer direkte med hjernen og forteller når vi ikke har lyst på mere sukker.

  Forskerne har observert at folk som er veldig glad i sukker, har et lavere innhold av dette hormonet i blodet sammenlignet med de personene som ikke har problemer med søtsug. Deres teori er at man i fremtiden vil kunne styre dette hormonet medisinsk, og dermed få kontroll på søtsuget.

   

  Høyt sukkerinntak påvirker blodsukkeret

  Et høyt inntak av sukker påvirker kroppens blodsukkernivå, som lett kan komme ut av balanse. Blodsukker er betegnelsen for den mengde sukker som befinner seg i blodet. Hos en person med normale blodsukkerverdier vil innholdet av sukker i blodet før et måltid ligge omkring 5 mmol/l. Etter et måltid vil blodsukkeret stige til cirka 7 mmol/l. Det er altså helt naturlig at blodsukkeret stiger umiddelbart etter at vi har spist. Fordøyelsen omdanner karbohydratene i maten vi spiser til sukkerstoffet glukose, som blodet deretter frakter rundt til alle cellene i kroppen.

   

  Den viktige blodsukkerbalansen

  Det livsnødvendige mineralet krom inngår i stoffskifteprosesser som bidrar til vedlikehold av et normalt blodsukkernivå, og i tillegg bidrar til en normal omsetning av makronæringsstoffer (karbohydrat, protein og fett).

  Når vi har spist transporteres glukosen inn i cellene ved hjelp av hormonet insulin, og man antar at krom inngår i et molekyl som støtter kroppens blodsukkerbalanse.


   

  ChromoPrecise har best opptak

  Når man skal velge et kromtilskudd vil det alltid lønne seg å gå etter de produktene som kan dokumentere at de har en høy opptagelighet og biologisk aktivitet.

  Bio-Chrom inneholder den organiske kromgjæren ChromoPrecise, hvor krom er bundet til aminosyrer og peptider ved hjelp av en fermenteringsprosess.

  Det kan dokumenteres at kroppen kan ta opp ChromoPrecise opptil 10 ganger bedre enn andre kromprodukter på markedet, som er basert på syntetisk krom-klorid eller krom-pikolinat.

   

  Bio-Chrom
  - reduser søtsuget
   

  • Bidrar til å opprettholde et normalt blodsukkernivå.
  • Bidrar til normal omsetning av kroppens makronæringsstoffer.
  • Opptak som er opptil 10 ganger høyere sammenlignet med syntetiske kromprodukter basert på klorid og picolinat.
  • ChromoPrecise er den eneste godkjente organiske kromgjæren i EU for blodsukkerkontroll.
  • Gjæren gjøres inaktiv som avsluttende steg i produksjonen.
  • Hver tablett inneholder 100 mikrogram lettopptakelig krom.
  • Fremstilt under farmasøytisk kontroll på Pharma Nords egen fabrikk i Danmark.
  • Pakket i hygieniske blisterpakninger.
  • Inneholder ingen animalske ingredienser og kan anvendes av vegetarer og veganere.
  • Basert på mer enn 20 års forskning.


    

   Les mer om Bio-Chrom