Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Mediene fokuserer på to næringsstoffer
   

   

  Kombinasjonen av selen og koenzym Q10 er ifølge en artikkel i Aftenposten noe de fleste burde ta.

  Det vitaminlignende stoffet koenzym Q10 og selen får stor oppmerksomhet i media. Ifølge en artikkel som Aftenposten publiserte 6. mai 2024, er disse to preparatene noe de fleste bør ta.

  Seniorforsker ved Ullevål universitetssykehus, Trine Baur Opstad, har i samarbeid med norske og svenske kolleger utført en studie der selen og koenzym Q10 ble funnet å være positivt for helsen.

   

  Mindre "slitasje" på cellene

  Studien, publisert i tidsskriftet Nutrients, viser at selen og koenzym Q10 reduserer den naturlige slitasjen som cellene gjennomgår med alderen. Det forskerne kunne se på var lengden på de såkalte telomerene. Dette er noen spesialiserte DNA-strukturer som sitter i enden av kromosomene våre og beskytter dem mot slitasje. Du kan sammenligne telomerer med plastikkanordningen som sitter i enden av skolissene for å holde dem intakte. Hver gang en celle deler seg, forkortes telomerene. Når telomerene er helt borte, dør cellen. Men hos forsøkspersonene som tok daglige tilskudd av selen og koenzym Q10, var telomerforkortningen betydelig mindre enn hos de som fikk placebopiller.

   

  Lite i norsk jordsmonn

  Selen finnes naturlig i matvarer som paranøtter, fisk og fullkorn. I Norge er jordsmonnet selenfattig, og de fleste nordmenn får derfor lite av stoffet. Koenzym Q10, som også finnes i visse matvarer men i begrensede mengder, kan vi mennesker danne selv i kroppen. Vår egenproduksjon av stoffet topper seg imidlertid rundt 25-årsalderen og avtar deretter gradvis etter hvert som vi blir eldre. Derfor er både selen og koenzym Q10, stoffer som eldre generelt har lite av.

   

  Brukte Pharma Nord sine preparater

  Selengjær-tablettene (SelenoPrecise) og koenzym Q10-kapsler fra Pharma Nord ble brukt i forskningen. 

  SelenoPrecise er små, runde hvite tabletter som inneholder 100 mikrogram selen fra Pharma Nords patenterte og standardiserte selengjær. Selen bidrar blant annet til å beskytte cellene mot oksidativ stress og bidrar til et normalt immunsystem. SelenoPrecise inneholder, i tillegg til organisk bundet selenometionin og metylselenocystein, mer enn 20 andre selenforbindelser. SelenoPrecise kan dokumentere svært høy biotilgjengelighet og stabil kvalitet, hvor 89 % av seleninnholdet tas opp i kroppen. 15 laboratorier i 12 forskjellige land har målt et høyt og stabilt innhold av L-selenometionin i SelenoPrecise

  Pharma Nord har en verdensomspennende patent på råvaren som er benyttet i SelenoPrecise. På grunn av sin kvalitet og dokumentasjon benyttes SelenoPrecise til mange vitenskapelige formål. SelenoPrecise er offisielt valgt som europeisk referanseprodukt for selenberiket gjær.

  Bio-Qinon Active Q10 Gold er myke gelatinkapsler med Q10 i form av 100 mg aktivt ubiqinon oppløst i vegetabilsk olje. Hver kapsel inneholder 1,4 mg riboflavin (vitamin B2) og er i tillegg lystett. Preparatet har gjennom flere tiår vært verdens mest utbredte Q10-produkt og dette henger sammen med dokumentert høyt opptak. Bio-Qinon active Q10 Gold inneholder riboflavin (vitamin B2). Riboflavin bidrar blant annet til normal energiomsetning og bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.