Søk etter

  wsm_SearchResults

  Lukk

  Svak benmuskulatur øker kvinners risiko for å få slitasjegikt i kneet
  En ny undersøkelse har vist at kvinner med svak lårmuskulatur har en økt risiko for å utvikle slitasjegikt i kneleddene. For de som allerede har fått slitasjegikt, er Glucosamin Pharma Nord en effektiv behandling.


  Kvinner har god grunn til å vedlikeholde deres benmuskler med fysisk trening. En ny undersøkelse viser nemlig at kvinner med manglende styrke i lårets knestrekker-muskel (quadriceps), som har som oppgave å strekke ut benet slik at man kan stå oppreist, gå i trapper og sparke, har en 47 prosent økt risiko for å utvikle slitasjegikt (artrose) i kneet, sammenlignet med kvinner som har sterke lårmuskler.

  På samme måte viser det seg at kvinner med svak hamstring (bakside lår), har 41 prosent høyere risiko for artrose i kneet. En tilsvarende sammenheng ble ikke observert hos menn. Undersøkelsen som ble utført på 186 voksne med etablert artrose i kneet, og 186 friske voksne, er offentliggjort i tidsskriftet Arthritis Care and Research*.

  *Kilde: Arthritis Care Res. 2017, febr. 8 (Epub ahead of print)
  Thigh muscle specific strength and the risk of incident knee osteoarthritis
   

  Ingen garanti

  Forskerne skriver i tidsskriftet at selv om deres undersøkelse understreker viktigheten av å ha sterke lårmuskler for å redusere risikoen for artrose i kneet (les kvinner), er det ingen garanti, da det også er andre faktorer som f.eks. fedme, som spiller inn.

  Forskerne fremhever ikke desto mindre at deres forskning peker på at det kan være en god ide å styrke lårene, både på fremsiden og baksiden, for å redusere risikoen for å utvikle artrose i kneleddene.

   

   

  I Norge selges glucosamin som et reseptfritt legemiddel

  En annen måte å løse problemet på, er å ta Glucosamin Pharma Nord, som er et reseptfritt legemiddel med glucosaminsulfat, til lindring av symptomer ved lett til moderat slitasjegikt i kneet.

  Glucosaminsulfat i legemiddelkvalitet har i en årrekke vært kjent, og anbefalt av leger og revmatologer verden over. Det er nemlig viktig at man anvender et preparat som er produsert som legemiddel. Disse preparatene inneholder virksomt glucosaminsulfat, i motsetning til en mengde utenlandske kosttilskudd som markedsføres på nettet, hvor innholdet er ukjent og det er uvisst om produktene kan være skadelige.

   

  Les mer om Glucosamin Pharma Nord

   

   

  Sikkerhet med glucosamin som et reseptfritt legemiddel

  Ser man på den totale mengden av studier på glucosaminsulfat og slitasjegikt, er det kun studier utført med glucosaminsulfat av legemiddelkvalitet som gir positivt resultat. Det er nettopp dette en rekke europeiske eksperter konkluderer med i en vitenskapelig rapport* fra 2015. De fraråder av samme grunn å bruke kosttilskudd-variantene.

  Glucosamin Pharma Nord inneholder glucosaminsulfat av legemiddelkvalitet, og er registrert hos legemiddelverket.

  Les mer om Glucosamin Pharma Nord

  *Kilde:  Current Medical Research and Opinion, Vol 31, 2015 - Issue 5
  Comments on the discordant recommendations for the use of symptomatic slow-acting drugs in knee osteoarthritis